GÜMÜŞOVA BELEDİYE BAŞKANI AHMET BOSTANCIOĞLU BERAAT ETTİ

GÜMÜŞOVA BELEDİYE BAŞKANI AHMET BOSTANCIOĞLU  BERAAT ETTİ

 2012 yılının başında hakkında açılan dava ve suçlamalar nedeniyle zor günler geçiren Gümüşova'nın MHP'li Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, görevi suiistimal ve yolsuzluk davalarının dokuzundan da beraat etti.

MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, MHP İl genel ve belediye meclis üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Bostancıoğlu, kendisine yönelik açılan davaları yüksek yargıya taşıdıklarını ve 7 aylık bir süreçten sonunda beraat ettiklerini belirterek, "Yaklaşık 3 yıldan fazladır Gümüşova Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum. Bu görev zor bir görev, görevi yürütürken, gerek şahsım gerek belediye çalışanları, gerek belediye meclis üyesi arkadaşlarım zaman zaman suçlama ve iftiralar maruz kaldık. Daha önce belediyedeki yapılan işlerle ilgili yolsuzluk ve su istimal diye basınımızın bir kısmında büyük başlıklar atıldı. Aylarca hakkımda suçlamalar yapıldı. Kendisini yargı yerine koyan peşin hükümlü, önyargılı ve maksatlı suçlamalar yapıldı. Daha önce il başkanlığımızda suçlamalarla ilgili bilgilendirme toplantısı yapmıştık. Ben 27 yıl milli eğitim camiasına hizmet verdim. Gerek milli eğitim camiasında gerekse Belediye başkanlığım döneminde suçlamaların hiçbirini hak edecek birşey yapmadım" dedi.
"Göreve başladığımız günden itibaren ilk 3 aydan sonra devamlı suçlamalar yapıldı. Görev yaptırmamak için gayret gösterdiler. Ama biz milletin verdiği yetkiyi mayınlı arazide yürüsek bile layık bir şekilde yapmaya çalıştık. Daha önce hakkımızda yerel basında yolsuzluk, suiistimal, kayırma olayları ile ilgili belge diye "Ahmet Hoca Tahtaya" "Ahmet Hoca Sınıfta Kaldı" gibi değişik başlıklar atılarak aylarca hakkımızda haberler yapıldı. Biz bu haberleri hiçbir zaman hakketmedik" diyen Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Hakkımızda 9 ayrı dava açıldı. Biz bu davaları yüksek yargıya taşıdık. Yüksek yargıya suiistimal ve yolsuzluk yaptığımıza dair hakkımızda yapılan şikâyetlerle ilgili karşı belgelerimizi hazırladık ve sunduk. Nihayet yedi ay sonra yüksek yargı kararını verdi. Hakkımızda açılan dokuz davanın dokuzundan da beraat ettik. Uzun bir süre şahsım ve Gümüşova Belediyesi'ni töhmet altında bırakan maksatlı yayın yapanları Allah'a havale ediyorum. Herhalde bu olaylardan sonra ilgili basın bizden özür dileyecektir."iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.