ÇAVUŞ: 9 BİN ÇALIŞANA HAKSIZLIK

ÇAVUŞ: 9 BİN ÇALIŞANA HAKSIZLIK

Düzce Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ekrem Çavuş , farklı alanlardaki 9 bin sağlık çalışanını kadrodan mahrum bırakmanın haksızlık olduğunu söyledi, hak ettikleri kadrolar verilmeyen tüm çalışanların tepki ve taleplerini  CİMER, BİMER ve Alo 170 vasıtasıyla dile getirmelerini istedi.

Düzce Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ekrem Çavuş, 696 sayılı KHK ile Taşerona kadro verildiğini ve 4-C?lilerin 4-B kadrosuna geçirildiğini söyleyerek, kamuda ucube istihdam sistemlerinin sonlandırılması açısında bu düzenlemenin oldukça önemli olduğunu belirtti.

Bu tür sistemlerin,  kamu da huzuru bozan, çalışma barışını zedeleyen istihdam modellerinin tamamının terk edilerek kadrolu istihdamın esas alınması temel bir zorunluluk ve çalışanların beklentisi olduğunu vurgulayan Çavuş, Türk Sağlık-Sen olarak Genel Merkezin, Taşeron kadro düzenlemesi konuşulmaya başlandığı günden itibaren Vekil ebe hemşireler kamu dışı aile sağlığı çalışanları ve aile hekimliklerindeki tıbbi sekreterler olmak üzere toplamda 9 bin çalışana kadro verilmesini taleplerini  dile getirdiğini belirtti.

Çalışma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve TBMM Sağlık Komisyonuna da ilgili taleplerin iletildiğini bildiren Çavuş,  Türk Sağlık Sen Genel Merkezinin Görüştüğü, Kamu yöneticileri ve siyasilerin de bu kişilere kadro verilmesi gerektiği yönünde görüş bildirdiğini kaydetti.

Çavuş, ? Fakat 696 sayılı KHK?da bu çalışan arkadaşlarımızın göz ardı edilmesi bu düzenlemenin eksik kalan yanı olmuştur.  900 Bin kişiye kadro verirken 9 bini bu kapsamın dışında bırakmak hakka ve hakkaniyete aykırı olmuştur. Hızlı olması için KHK ile düzenleme yapılmış olabilir fakat bu tür bir düzenleme ile istişare, sosyal tarafların görüşü ve çalışanların beklentisinin de dikkate alınacağı bir yasalaşma süreci işletilmemiş olmuştur. Bu nedenle de eksikliklerin olduğu bir KHK hayata geçmiştir.? Dedi.

Türk Sağlık-Sen olarak bu süreçte, Vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı çalışanları ve aile hekimliklerindeki tıbbi sekreterler olmak üzere toplamda 9 bin çalışana kadro verilmesi için girişimlerine ara vermeden devam edeceklerini söyleyen Çavuş, 9 bin çalışanın kadro hakkından mahrum bırakıldığı bu mağduriyetin giderilmesi açısından çalışacaklarını kaydetti. 

Hak ettikleri kadrolar verilmeyen tüm çalışanlardan da bu mücadeleye destek beklediklerini söylerken, Tepki ve taleplerini  CİMER, BİMER ve Alo 170 vasıtasıyla dile getirmelerini istedi.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.