MEME KANSERİNDE ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

MEME KANSERİNDE ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

Düzce Özel Çağsu Hastanesinde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Altundal, meme kanserinde erken teşhise dikkat çekti, ücretsiz yapılan taramalarda şüpheli durum ortaya çıkması halinde ileri tetkikler yapılarak bazı durumlarda hastalığın önlendiğini ya da gerilediğini bildirdi.

 

 

Düzce Özel Çağsu Hastanesinde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Altundal, Kadınların korkulu rüyası meme kanseri konusunda bilgiler verdi.  

Çağımızın hastalığı meme kanserinin ikiye ayrıldığını söyleyen Altundal, dünyada kadın nüfusunun yüzde 10?unun ömrünün bir döneminde meme kanserine yakalandığını söyledi.

Altundal, ? Ülkemizi düşündüğünüzde 4 milyon kadın meme kanseri riski altındadır. Ailesinden birinde varsa 8 kadına 1?e iner. Yaş arttıkça hasatlık görülme oranı artıyor. Ancak günümüzde hemen hemen her yaşta görülebiliyor. 45 yaşından sonra giderek yükselebiliyor. Dolayısıyla her yaşın tarama yöntemleri vardır.? Diyerek önerilerde bulundu.

40 Yaş öncesi ve sonrası yapılması gereken testler olduğunu söyleyen Altundal, ailede hastalık varsa incelemenin daha detaylı yapıldığını vurguladı.

Altundal, ? Daha teknolojik daha pahalı inceleme yöntemleri var ama bunu dünyada hiçbir yerde ekonomik olarak uygulamanın imkanı yok. Çok büyük yatırım, çok büyük parasal imkan gerektiriyor. Halkın yaptıracağı tarama testlerinde, şüphe ortaya çıkarsa daha ileri tetkikler yapılıyor.? Şeklinde bilgi verdi.

Her kadının kanser riski için kendi kendini kontrol edebileceğini vurgulayan Altundal, kontrollerde şüpheli bir durum ortaya çıkarsa mutlaka uzmana başvurulmasını istedi.

Tarama programlarında kanseri önceden haber veren sistem olduğunu dile getiren Altundal, mamografi ile  tarama yapıldığını, meme kanseri tedavisinin komplike bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi, evrelerine göre değiştiğinin altını çizdi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.