AKÇAKOCA MUHTARLAR DERNEĞİNDEN ÜRETİCİYE ÇAĞRI;

AKÇAKOCA MUHTARLAR DERNEĞİNDEN ÜRETİCİYE ÇAĞRI;

 Akçakoca Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Küçük yaptığı açıklamada, "Tüm muhtarlarımızın hemfikir olduğu, Düzce, Karasu ve Kocaali muhtarlar derneğinin de uygulayacağı ortak bir karar aldık. Fındık alım fiyatı üreticinin beklentisi altında gerçekleşmesi durumunda Kasım ayına kadar fındığı pazara indirmeyeceğiz. Bu konuda tüm üreticilerimize ulaşıp bir iki çuval dışında satış yapmamasını isteyeceğiz. Birlik içinde hareket etmemiz halinde tüccar hakkettiğimiz fiyatı verecektir" dedi.

Başkan Bekir Küçük bu yıl yüksek rekolte beklentisinin fiyatları aşağı çekeceği kuşkusunu yaşadıklarını vurguladığı açıklamasını "Tüccara borcu olanlar olduğunu biliyoruz. Bu sorunu da birlikte çözeceğiz. Borçlu arkadaşlarımızla dayanışma içinde olacağız ve muhtarlar olarak alacaklı tüccara kefil olacağız. Akçakoca tüccarınında bizi anlayışla karşılamalarını bekliyoruz. Üretici her ne pahasına olursa olsun bu iki aylık direnci göstermeli. Yoksa tüccarın insafına kalacağız ve yine maliyetini kurtarmıyor diye dert yanacağız. Kimse unutmasın ki destekleme parası da artık ödenmeyecek. Bu uygulama sona erdi. Ziraat odası ve Fiskobirlik'ten de bu yönde açıklamalar var. Üretici kendi kendine sahip çıkmalı dayanışma içinde olmalı. Çağrımız bunadır" diyerek tamamladı.
Köy yolları asfalt ve rotmiks çalışmalarının sürdüğünü belirten Küçük, "Planlama içinde köy yollarımızda gereken yapılıyor. Dört köyümüzün 3'ünün su sorunu çözüldü. Diğeri de bitirilecek. Yetkililerimize teşekkür ediyoruz" dedi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.