TOZAN?DAN KONGRE YORUMU

TOZAN?DAN KONGRE YORUMU

CHP İL Başkanı Zekeriya Tozan, Ak Parti İl kongresinde il başkanlığına aday olan isimlere baskı uygulandığını iddia ederken, 2019 seçimleri için çağrıda bulundu ve ?Kendi içinde demokrasiyi sağlamamış Ak Parti, 2019 da iktidara gelirse kendilerine oy vermemiş vatandaşlarımızın haklarını nasıl savunacaktır.? Dedi.

 

 

Demokrasilerde uzlaşma kültürü olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Ak Parti demokrasisinde adayların bir kişi üzerinde uzlaşmaları ve kongreye tek aday ile gidilmesi istendiğini, çözüm yöntemlerinin ise alışılmışın dışında olduğunu belirterek il kongresi öncesinde yaşanan aday krizini eleştirdi.

Bolu'da uzlaşma sağlanamadığı için kongrenin iptal edildiğini hatırlatan Tozan, Düzce'de ise uzlaşma için ne gibi yöntemlerin uygulandığını adayların açıklamalarından öğrendiğini kaydetti.

Tozan, ? Sabah saatlerinde güçlü adaylardan gösterilen Selahattin Aydın delegelere baskı yapıldığını iddia ederek adaylıktan çekildiğini açıklıyor. Kongrede ne olursa olsun aday olacağını defalarca tekrarlayan Semih Kıbrıs ve yanındakiler salona alınmadığını açıklıyor ve yaşanan olayları video görüntülerini sosyal medya hesaplarından yayınlıyor. Adaylardan Fahrettin Şengür ise tek adayda uzlaşılması için, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ın kendisine Whatsapp'tan 'Siz nifak mı sokuyorsunuz?' diye yazarak çekilmesini istediğini belirtiyor. Ayrıca delege listelerine ulaşamadığını belirtiyor. Anlattığımız bu olaylar ne yazık ki, ülkeyi 15 yıldır yöneten AKP?nin üyeleri ve yönetim kademeleri içinde olmuştur. 2019 da yapılacak olan seçimlerde halkımızı tekrar düşünmeye davet ediyoruz. Kendi içinde demokrasiyi sağlamamış ve bu durumdan da en ufak rahatsızlık duymayan AKP,2019 da iktidara gelirse kendilerine oy vermemiş vatandaşlarımızın haklarını nasıl savunacaktır.? Şeklinde açıklamada bulundu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.