BAKANLIK'TAN VİRÜS AÇIKLAMASI

BAKANLIK'TAN VİRÜS AÇIKLAMASI

İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı'nın grip vakalarındaki artış iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamayı yayınladı.. Bu yıl mevsimsel grip vakalarının geçmiş yıllar ile kıyaslandığında daha düşük düzeyde seyrettiği belirtilen açıklamada, beklenmedik bir salgın veya bazı illerde olağan dışı bir artış gözlemlenmediği ifade edildi.

 

 

Son günlerde medyada  yer alan ?Virüs Alarmı? başlıklı haberlerle ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada,

Ülkemizin de içinde bulunduğu kuzey yarımkürede grip, her yıl sonbahar aylarında başlayıp ilkbahar aylarında azalarak devam etmektedir.

Ülkemizde gribin seyri her yıl olduğu gibi bu yıl da Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmekte, tüm yıl boyunca hangi grip virüslerinin etkili olduğu belirlenmektedir.

Bu yıl mevsimsel grip vakaları, geçmiş yıllar ile kıyaslandığında daha düşük düzeyde seyretmektedir. Beklenmedik bir salgın veya bazı illerimizde olağandışı bir artış gözlemlenmemektedir.

Hastalıktan korunmak için kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmesi, ellerin temiz tutulması, hasta kişilerle temastan kaçınılması, kalabalık ve kapalı ortamlarda uzun süre kalınmaması önemlidir. Hasta kişilerin kalabalık ortamlarda bulunmamaları ve evde istirahat etmeleri, hem hastalığın iyileşmesini hızlandırmak hem de hastalığın bulaşmasının önüne geçmek için önemlidir, bu nedenle grip olan kişilerin istirahat etmesi gerekmektedir. Hekim önerisi olmadıkça gelişigüzel ilaç kullanılmamalıdır.

İfadelerine yer verildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.