UZMANINDAN ÇOCUKLAR İÇİN ÖNERİLER

UZMANINDAN ÇOCUKLAR İÇİN ÖNERİLER

Kış geldi, mevsimsel hastalıklar özellikle çocukları etkilemeye başladı. Özel Çağsu Hastanesi Uzman Doktoru Namık Kemal Alemdağ, çocukları hastalıktan korumanın yollarını anlatırken özellikle beslenme konusuna dikkat çekti.

 

 

Düzce Özel Çağsu Hastanesinde görevli  Uzm. Dr. Namık Kemal Alemdağ, Çocuk sağlığı ve hastalıkları konusunda aileleri önemli bilgiler verdi.

Alemdağ kış döneminde hastalıklardan korunmak için sadece çocuklar değil büyüklerin de dikkat etmesi gereken en önemli konunun yeterli beslenme olduğuna dikkat çekti.

Alemdağ, ? İyi beslenirken toplumda oluşmuş değişik bir kanı var, değişik otlardan, zencefil, ekinazi olsun, bunların faydalı olanları var ama, sürekli ilaç gibi görüp medet beklemek yanlış. İyi beslenmek gerekli. Şu sıralarda influenza salgın virüslerin etkisi çıkmakta. Özellikle anaokullarında yaygın bir şekilde. Bu virüsün diğerlerinden farkı akciğerleri tutması. Bu aylarda çok dikkat etmek gerekiyor. Özellikle uzamış ateşler, uzamış öksürükler, balgam çıkarmalar gibi çocuklarda olan vakalarda bir hekimin takibine girilmesinde fayda var. Özellikle yeni doğan çocukları iyi korumak gerekiyor bu aylarda. Çok fazla toplu alanlardan uzak tutmakta fayda var. Beslenme çok önemli.Geleneksel yöntemler, konu komşu tavsiyesi ile ilaç kullanmak çok yanlış.? Dedi.

Basit üst solunum yolu enfeksiyonlarında 48 saatlik gözlem süresi olduğunu vurgulayan Alemdağ, 48 saat sonra  geçmeyen ateş için antibiyotik kullanmanın doğru olduğunu belirtti. İyi beslenmede ise protein ve karbonhidrat beslenmesine değindi, farklı gıdalardan küçük ölçeklerle çocukları beslemek gerektiğini dile getirdi.

Alemdağ, ? Fastfood türü beslenme, marketlerden beslenme, zaten dış ortama çıkıyorsunuz her taraf tatlıcılar, şekerciler, dondurmacılar. Bunlar genel anlamda toplum sağlığını tehdit eden unsurlar. Dengeli beslenmenin en büyük engellerinden birisi bu. Okullarda çocukları korumak için böyle programlara geçildi ama denetlenmesi gerekiyor.? Şeklinde konuştu.

Çocukları aşırı giydirmenin hastalığı engellemeye faydası olmadığının altını çizen Alemdağ, soğuk havada özellikle kulağı başı koruyacak giyecekler kullanılması gerektiğini söyledi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.