DÜZCE'DE 10 AYDA 12 BİN KİŞİ İŞ İÇİN BAŞVURU YAPTI

DÜZCE'DE 10 AYDA 12 BİN KİŞİ İŞ İÇİN BAŞVURU YAPTI

2011 yılının ilk 10 aylık döneminde kuruma 12 bin 17 kişinin iş bulmak için kayıt yaptırdığını dile getiren Uzun şöyle devam etti: "İl Müdürlüğümüze 31 Ekim 2011 tarihi itibariyle 12 bin 17 kişi iş araya statüsünde kayıt yaptırmıştır. Bu kişilerin büyük çoğunluğu bir işte çalışıyor olup daha iyi şartlarda iş bulmak amacıyla kayıt yaptıranlar oluşturmaktadır. Müdürlüğümüzde işsizlerin değil iş arayanların kayıtları alınmakta olduğundan yukarıda vermiş oluğumuz sayı işsiz değil iş arayan sayısıdır."

Yusuf Uzun aynı dönemde 2 bin 291 kişiye 4 milyon 65 bin 334 lira tutarında işsizlik ödemesi yapıldığını kaydederek "İş arayan sayısı içerisinde bir işte çalışıyor iken işten ayrılmış, kanunun öngördüğü şartları taşıyıp işsizlik ödeneği almak için kurumumuza başvurmuş olan 2 bin 958 kişide bulunmaktadır. Başvuranlardan 2 bin 291 kişinin müracaatları kabul edilmiş ve 31 Ekim 2011 tarihine kadar bu kişilere toplam 4 milyon 65 bin 334 lira tutarında işsizlik ödemesi yapılmış olup 667 kişinin başvurusu uygun bulunmamıştır" diye konuştu.

Bu dönemde özel sektörden 2 bin 974 kişilik açık iş ilanı alındığını belirten Uzunu şunları söyledi: "Kurumumuzda kayıtlı 6 bin 432 kişi işverenler ile görüştürülmek üzere e-posta, posta, cep telefonu mesajı yoluyla davet edilmiştir. 4 bin 499 kişi davete icabet etmiş ve işveren ile görüştürülmüştür. Bin 711 bu görüşmeler sonrasında işverence uygun bulunup istihdam edilmiş, 2 bin 788 kişi uygun bulunmamış ve bin 933 kişi davete icabet etmemiştir."

Uzun ayrıca, Aktif işgücü programları kapsamında 74 değişik proje oluşturduklarını ve bin 131 kişinin faydalanmasını sağladıklarını söyledi. Bazı çalışma programlarının yeterli başvuru alınamadığı için iptal edildiğini hatırlatan Uzun şöyle devam etti: "2011 yılı Ekim ayı sonuna kadar İş-Kur'ca uygulanan Aktif İşgücü Programları kapsamında gerçekleştirilen 74 değişik projeden toplam bin 131 kişi yararlandırılmış olup, bu kişilerden 152'si çalışma tamamlanmadan ayrılmış, 678 kişi mezun olmuş, 460 kişi istihdam edilmiş ve 302 kişi ise projelerden halen katılımcı olarak devam etmektedir. Tamamlanan projelerde yüzde 78 istihdam sağlanmış ve bu projeler için bugüne kadar 824 bin 767 lira harcanmıştır. Aktif İşgücü Programları çerçevesinde yapılan çalışmalardan biri de Toplum Yararına Çalışma projeleridir. Bu proje kapsamında İl Çevre ve Orman Müdürlüğü bünyesinde 15'i otoyol kenarının ağaçlandırılması, 15'i de Efteni Gölü çevresinin düzenlenmesinde olmak üzere toplam 30 kişi 6 ay, Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde ise 10 kişi mera ıslahı alanında 6 ay süreyle çalıştırılmıştır. Bu çalışmalara ek olarak Ekim ayı içerisinde Milli Eğitime bağlı okullarda 8 ay süreli 75 kişilik bir proje daha başlatılmıştır. Ayrıca Çevre ve Orman Müdürlüğü ile ağaçlandırma alanında 15 kişilik 3 ay süreli bir proje hazırlanıp ilana çıkılmış ve kurumda kayıtlı bulunan iş arayanlar mesaj gönderilerek kurumumuza davet edilmiş, projede çalışmak için hiç kimse başvurmadığından proje iptal edilmiştir. Düzce Orman İşletme Müdürlüğü ile hazırlanan 3 ay süreli 20 kişilik projeye ise 17 kişi başvurmuş 10 kişi çalışmaya başlamış, ve bugün itibariyle 6 kişi halen çalışmaya devam etmektedir. Bu kapsamda çalışma için sayı 20'ye tamamlanmaz ise bu proje de iptal edilmek zorunda kalacaktır. Bu projede kurumumuz tarafından katılımcılara sigorta yapılıp asgari ücret ödenmektedir."

Uzun iş arayanları ve işverenleri kurum ile işbirliğine davet ederek "İnsanlarımızı açtığımız meslek edindirme kurslarına, toplum yararına çalışma programlarına katılmaya davet ediyoruz. Gelsinler meslek sahibi olsunlar kısa süre de olsa asgari ücretle çalışma imkanına sahipler. Sigortaları yapılmakta. İş arayan vatandaşlarımızı ve işverenlerimizi bizimle işbirliği yapmaya davet ediyoruz" dedi.

DÜZCE-İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.