ÖZTAŞ: HÜSRANA UĞRADILAR

ÖZTAŞ: HÜSRANA UĞRADILAR

Karayolları, Özel İdare ve Köyle Hizmet Götürme Birliğinde çalışan yol işçileri, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili kanun kapsamının dışında kaldılar. Bugün Köy Hizmetleri önünde toplanan işçiler adına konuşan Yol-İş Sendikası Ankara 2. Şube Başkanı Rıdvan Öztaş,  Taşeron yanında çalışan işçiler arasında ayrımcılık yaratan ve adil olmayan bu düzenlemelerin değiştirilerek tüm işçilerin kapsama alınmasını beklediklerini dile getirdi.

 

 

OHAL kapsamında yayınlanan 696 sayılı KHK ile kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya geçirilmesi memnuniyet yarattı. Ancak Karayolları ve köy hizmetlerinde çalışan bazı işçilerin kapsam dışı bırakılmaları tepkilere yol açtı.

Bugün Köy Hizmetleri önünde toplanan Yol-İş Sendikası üyesi işçiler kanun kapsamı dışında kalmalarına tepki göstererek, hüsrana uğradıklarını söylediler.

İşçiler adına konuşan Yol-İş Sendikası Ankara 2. Şube Başkanı Rıdvan Öztaş, kapsam dışı bırakılan işçi gruplarının hangileri olduğunu söylerken, kadroya geçişte taşeron yanında çalışan işçiler arasında ayrım yaratılmasının tüm çalışanları aileleriyle birlikte üzdüğünü belirtti.  

Öztaş, ? Karayolları Genel Müdürlüğünde asıl işin parçası olan yol bakım ve yama hizmetleri, karla mücadele hizmetleri gibi süreklilik arz eden işleri anahtar teslimi olarak üstlenen taşeronların yanında çalışan işçilerin, tünel işletmeciliğinde tünellerin bakım ve hizmetlerini yapan işçiler ile müşavirlik hizmeti altında tünellerdeki HGS dahil her türlü işleri yapan işçilerin, KİTLER?deki taşeronların yanında çalışan işçilerin, Köylere hizmet götürmek için kanunla kurulmuş Köylere Hizmet Götürme Birliklerinde çalışan işçilerin kapsam dışı bırakılmaları, Özel İdarelerde taşeron yanında çalışan işçilerin kadroya alınmamaları, buralarda 5 ay 29 gün çalışan işçilerimizin ise çalışma sürelerinin 4 ay uzatılma hakkından yoksun bırakılması bu işçi kardeşlerimizi hüsrana uğratmıştır. Kadroya geçişte taşeron yanında çalışan işçiler arasında ayrım yaratılması tüm çalışanları aileleriyle birlikte üzmüştür.? Dedi.

Kararname ile yapılan düzenlemenin yarattığı bir diğer endişenin,  taşeron işçilerin asıl işe göre değil de ayrı bağımsız bir işyeri tescil edilerek o dosyadan SGK?ya bildirilmeleri olduğunu söyleyen  Öztaş, bu uygulamanın sendikalar arasında sürtüşmelere yol açabileceğini vurguladı.

Öztaş, Taşeron yanında çalışan işçiler arasında ayrımcılık yaratan ve adil olmayan bu düzenlemelerin değiştirilerek tüm işçilerin kapsama alınmasını beklediklerini dile getirdi.

Hükümetten beklentilerini açıklayan Öztaş, ? Karayolları Genel Müdürlüğünde anahtar teslimi işlerde, KİTLER?de, Köylere Hizmet birliklerinde, taşeron yanında çalışan işçi arkadaşlarımızın kurumlarının kadrolarına geçirileceğine, Özel idarelerde işçiler şirket marifetiyle değil doğrudan kadroya alınacaklarına, buralarda 5 ay 29 gün çalışan işçilerimizin çalışma sürelerinin 4 ay uzatılma haklarından yararlanacaklarına ve ilgili kurumların kadrolarına geçirilen işçilerin, kadrolarına geçtikleri kurumların tescili oldukları asıl işyeri dosyası üzerinden tescillerinin yapılarak buna göre sendika örgütlenmelerine imkan sağlanıp, çalışma barışının bozulmasını önleyecek düzenlemenin yapılacağına inancımızı kamuoyunun bilgilerine sunarız.? Şeklinde konuştu.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.