MECLİSTE BU AKŞAM GÜNDEM ÖNEMLİ

MECLİSTE BU AKŞAM GÜNDEM ÖNEMLİ

Belediye meclisi bu akşam, belediyeye ait taşınmazların ihale ile kiralama işini görüşecek. İhale ile kiralanacak taşınmazlar arasında kasım ayında ihalesi iptal edilen İnönü Parkı da var.

Geçtiğimiz pazartesi akşamı yapılan belediye meclisi Ocak ayı ilk birleşiminde gündeme gelen ve komisyona havale edilen belediyeye ait taşınmazların ihale ile kiralanması talebi bu akşam yapılacak ikinci birleşimde meclisin oyuna sunulacak.

Pazartesi akşamı komisyona havale edilen gündem maddesinde, Sayıştay başkanlığının, 25  Nisan 2017 tarihli denetim raporunun 13. bulgusunda belirtilen, mevzuata aykırılıkların giderilmesi maksadıyla, mülkiyeti belediyeye ait taşınmazların ihaleyle kiraya verilmesi, kiralama süresi dolanların ise tekrar ihaleyle kiralanması gerekmektedir ifadelerine yer verilmiş,  Mülkiyetleri belediyeye ait taşınmazların açık teklif usulü artırma yöntemi ile 5 yıl süreli kiralama işlemlerini yürütmek amacıyla belediye encümenine yetki verilmesi talep edilirken, gündem maddesi plan bütçe komisyonuna havale edilmişti.

Bu akşam düzenlenecek meclis ikinci birleşiminde, plan bütçe komisyonuna havale edilen  belediyeye ait taşınmazların ihale ile kiralanması işi görüşülecek.

İhale ile kiralanması istenen mülkiyetler arasında geçtiğimiz kasım ayında ihalesi iptal edilen ve aylardır ihale yapılması beklenen İnönü Parkı da bulunuyor.

Ayrıca Fatih Mahallesi Hal tesislerinde 30 dükkan 1 lokanta, Darıcı mahallesinde 1 sosyal tesis, 1 terminal giriş çıkış işletmeciliği, Cedidiye mahallesinde 1 park, şehir içi cadde, sokak otopark işletmeciliği, kapalı pazaryerinde dükkanlar gibi belediyeye ait taşınmazlar da ihale ile kiraya verilecek.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.