MECLİS HAREKETE GEÇTİ

MECLİS HAREKETE GEÇTİ

Sanayide nitelikli eleman ihtiyacını belirlemek amacıyla Düzce TSO meclisi harekete geçti. Sanayi kuruluşlarının ihtiyacını tespit etmek amacıyla 4 kişilik komisyon kurulmasına karar verildi.

 

 

Düzce TSO Meclisi Ertan Taşlı Başkanlığında toplandı. Toplantıda ilk olarak, Sibel Tuncer?in ayrılmasıyla boşalan katip üyelik için de seçim yapıldı. Katip üyeliğine Murat Aydın önerildi.

Toplantıda 2018 bütçesi oy birliğiyle onaylanırken üye aidatlarına zam yapılmayarak aynı ücretle devam edilmesine karar verildi. Mecliste Kasım ve Aralık ayı mizanları da oy çokluğuyla kabul edildi.

Bireysel konularla ilgili söz alan Meclis Üyesi Bilal Türkan, ?3 önemli konu var? dedi, mesleki yeterlilik ile ilgili bir sıkıntı olduğunu söyledi.

Türkan, ? Bizim çıkarttığımız Swot analizinde sektörlerde teknik elemanların yetersiz olduğu apaçık ortada. Bununla ilgili çalışmanın bir an önce yapılması ve teknik eleman ihtiyacımızın ne kadar olduğunun çıkartılması şart.? Dedi.

Bu sektörlere teknik eleman yetiştirilmesi için TSO?nun önderlik etmesinin şart olduğunu söyleyen Türkan, komisyon kurulmasını ve meclis olarak çalışma yapılmasını istedi.

Türkan?ın konuşmasının ardından Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Sanayide nitelikli istihdam ile ilgili ne kadar elemana ihtiyaç olduğunun belirlenmesi için bir TSO Yönetim Kurulundan 2, meclisten 2 kişi olmak üzere komisyon kurulmasını önerdi. Bilal Türkan ve Eyüp Topçu meclis üyeleri olarak komisyonda yer aldı.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.