MECLİS OY ÇOKLUĞUYLA KABUL ETTİ

MECLİS OY ÇOKLUĞUYLA KABUL ETTİ

Daha önce su ve  evsel atık fiyatlarına zam yağdıran  Belediye Meclisi,  Ocak Ayı 2. oturumunda indirime gitti.  ele aldığı Su, Evsel atık fiyatlarında indirime giderken S plakaların hem sayısı hem de devir fiyatları yeniden düzenledi.

 

 

Düzce Belediyesi geçtiğimiz yıl yaptığı fiyat artışlarıyla musluklardan akan suyun birim fiyatından evsel atık fiyatlarına kadar Düzcelilerin canını yakan birçok zam uygulamasına imza atmıştı. Düzcelilerin büyük tepkisini çeken zamlara rağmen Belediye Meclisi aldığı kararları uygulamaya koymuştu. Ancak Belediye Başkanı Dursun Ay?ın göreve gelmesi ile birlikte yeni anlayışa bürünen Belediye meclisi 2018 yılının ilk oturumlarında bu defa su ve  evsel atıkta indirime gitti.

Su fiyatlarının düzenlenmesine yönelik olarak 2018 Yılı Ocak Ayı İlk oturumunda verilen önergeye MHP?li üyeler Eyüp Topçu ile Ayhan Cicü ve Selahattin Sert, evsel atık bedellerinin yüksek olduğunu belirtmişler ve gündeme evsel atık bedellerinin de eklenmesini istemişlerdi. Önerge kabul edilmiş ve su birim fiyatları ile evsel atık bedellerinin indirimi de plan bütçe komisyonunda görüşüldü. 2. Oturumda oylamaya sunulan indirimler meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı.

Gündem maddesi ile ilgili konuşan Ak Parti Meclis Üyesi Selahattin Sert , halkın büyük kesiminin faydalanacağı indirimler sağlandığını söyledi.

Ocak ayı ilk birleşiminde komisyona havale edilen S plaka tahsis sayısı daha önce 2 Bin 679 iken Bin 900 olarak indirilmesi oy birliği ile kabul edildi,  ayrıca S plaka devir ücretlesi ise 4 Bin TL +KDV olarak belirlendi.

Yine geçtiğimiz toplantıda komisyona havale edilen kentsel dönüşüm alanındaki mülkiyeti belediyeye ait 47 konutun bedellerinde yüzde 10 indirim uygulanması da oy çokluğuyla kabul edildi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.