YENİ TEŞVİKTE DÜZCE

YENİ TEŞVİKTE DÜZCE

 Düzce Valiliğinden yapılan yazıla açıklamada Düzce'nin teşvikten nasıl faydalanacağı bildirildi. Açıklamada "İl bazlı teşvik sistemine geçilen düzenleme ile birlikte yeni teşvik sisteminde yatırımcılar, genel teşviklerden, bölgesel teşviklerden, büyük ölçekli yatırım teşviklerinden ve stratejik yatırım teşviklerinden yararlanabilecek. Yürürlüğe giren teşvik sistemiyle, Düzce'de yatırım yapmak isteyen işletmelere, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren desteği, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi gibi teşviklerden yararlanma imkanı getirildi. Düzce'de en az 500 bin TL sabit yatırım yapacak olan yatırımcılar, genel teşvik uygulaması kapsamına giren KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyetinden yararlanabilecektir. Bölgesel teşvikler kapsamında, Düzce'de yapılacak yatırımlarda; gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi, altı yıl boyunca sigorta primi işveren hissesi desteği, TL kredilerde 4 puanlık, döviz kredilerinde ise 1 puanlık faiz desteği ve yatırım yeri tahsisi yer alacak. Bölgesel teşvikler kapsamında 10 milyon TL'yi aşmayan yatırımlardan Düzce'de desteklenecek yirmi yedi sektör ise şu şekilde sıralanmaktadır: entegre hayvancılık, su ürünleri yetiştiriciliği, gıda ürünleri ve içecek imalatı, tekstil ürünleri imalatı, giyim eşyası imalatı (sadece tevsi ve modernizasyon yatırımları için), ağaç ve mantar ürünleri imalatı, kağıt ve kağıt ürünleri imalatı, kimyasal madde ve ürünlerin imalatı, cam imalatı (çok katlı yalıtım malzemesi hariç), demir çelik dışındaki ana metal sanayi, metal döküm, makine ve teçhizat imalatı, büro-muhasebe-bilgi işlem makineleri imalatı, elektrikli makine ve cihazları imalatı, radyo-televizyon-haberleşme teçhizat ve cihazları, tıbbi aletler-hassas ve optik aletler imalatı, motorlu kara taşıtı ve yan sanayi, motosiklet ve bisiklet üretimi, plastik mobilya imalatı, otel (3 yıldız ve üzeri), öğrenci yurdu (en az 100 öğrenci), soğuk hava deposu hizmetleri (en az 500 m2), lisanslı depoculuk, eğitim hizmetleri, hastane (en az 500 TL yatırım), huzurevi (en az 100 kişi), akıllı-çok fonksiyonlu tekstil, atık geri kazanım ve bertaraf tesisleri, seracılık (en az 10 dekar). Düzce'deki Organize Sanayi Bölgelerinde yapılacak yatırımlarda ise yatırımcılar, bir alt bölge teşviklerinden, yani, 5.bölge teşviklerinden yararlanma imkanı bulacak.

Büyük ölçekli yatırım teşvikleri kapsamında Düzce'de yatırım yapacak olanlar ise; KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti ve yatırım yeri tahsisi teşviklerinden faydalanabilecek. Bunların yanında yüzde 40'lık vergi indiriminden yararlanabilecek olan yatırımcıların sigorta primi işveren hissesine 6 yıl boyunca devlet tarafından destek sağlanacak. Bu teşviklerden yararlanmak isteyen yatırımcıların, 50 milyon TL ile 1 milyar TL arasında değişen tutarlarda asgari yatırım yapmaları gerekecek.
Teşvik sistemiyle, Stratejik Yatırım kapsamında değerlendirilen ve ithalat bağımlılığı yüksek ara malı veya ürünlerin üretimine yönelik asgari yatırım tutarı 50 milyon TL olan, asgari yüzde 40 katma değer üretecek olan, üretilecek ürünle ilgili toplam ithalatın son 1 yıl itibariyle en az 50 milyon dolar olması halinde bölge ayrımı gözetmeksizin desteklenecek. Teşvik sistemi kapsamında getirilen yeni bir düzenleme ile yerel birimler statüsündeki Kalkınma Ajanslarına genel teşvik belgesi düzenleme yetkisi verilmiştir. Bu kapsamda, Genel Teşvik Belgesi düzenlenmesine ilişkin gelecek talepler, 23 Temmuz 2012 tarihi itibariyle Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA) Düzce-Bolu- Kocaeli-Sakarya-Yalova illerinde bulunan Yatırım Destek Ofislerinde kabul edilmeye başlanacaktır" denildi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.