YAZIK VERİLEN PARAYA

YAZIK VERİLEN PARAYA

Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından, ?Güreşte Düzce'ye vizyon kazandıracağız? diye, eski parayla yaklaşık 1,5 trilyon liraya Kalıcı Konutlar Bölgesinde ki yeşil alana yaptırılan güreş sahası, yapıldığı günden buyana sadece bir defa kullanıldı. Üstelik oluşturduğu görüntü kirliliği de vatandaşın tepkisini çekiyor.

 

 

Başkan Keleş döneminde, Düzce Belediyesi tarafından her yıl yapılan ve geleneksel hale getirilen Yağlı Pehlivan Güreşleri için geçen yıl kalıcı konutlar 7. bölgede  özel güreş stadyumu hazırlandı.

Kalıcı Konutlar Atatürk heykeli önünde bulunan yeşil alan içerisine konuşlandırılan ve yapıma başlandığı günden itibaren bölge sakinlerinin tepkisini çeken Yağlı Güreş Alanı, 45 gün gibi kısa bir sürede tamamlanıp geçtiğimiz Temmuz ayında hizmete açıldı.

Düzceli ünlü güreşçi 'Çolak İsmail Atay' adına yaptırılan 3 bin kişilik stadyum, maliyetinin yanı sıra oluşturduğu görüntü kirliliği ile özellikle bölge halkından çok tepki aldı.

 Söz konusu alanın güreşlerin dışında futbol turnuvası ve festivaller için de kullanılabileceği belirtilmişti. Ancak,  alanın yapılış tarzı ve yerin kullanılışına bakıldığında güreş müsabakaları haricinde yapılabilecek herhangi bir organizasyonda kullanım imkanı kısıtlı olduğu biliniyor. Ve öyle de oldu, futbol ve festivallerin de yapılabileceği dillendirilen alanın geçen süre zarfından sadece bir defa kullanılmış olması, sadece güreş müsabakalarında kullanılmak için mi bunca masraf yapıldığı sorusunu da beraberinde getirdi.

Yılda sadece bir defa etkinlik olacak diye yapılan alanı bölge halkı daha önce yeşil alan olarak kullanırken, çelik konstrüksiyonla çevrelenen güreş alanındaki tribünlerin paslandığını, çürümeye yüz tuttuğunu söyleyen vatandaşlar, bu yeşil alanın kurtarılmasını ya da farklı etkinliklerle değerlendirilmesini bekliyorlar.  

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.