ÇÖL KİREÇLENMEYİ ANLATTI

ÇÖL KİREÇLENMEYİ ANLATTI

Düzce Özel Çağsu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ertuğrul Naci Çöl , vücudumuzun belli bölgelerinde oluşan eklem hareketleri sırasında ses gelmesine sebep olan kireçlenmeyi anlattı.

 

 

Sağlık Rehberi?ne bu hafta, Düzce Özel Çağsu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ertuğrul Naci Çöl konuk oldu.

Günümüzde bir çok insanın şikayeti olan kireçlenme konusunda bilgi veren Çöl, eklemlerde oluşan kireçlenmenin hareket bozukluğuna yol açtığını söylerken, hastalığının hareketliliği bitiren sonuçlara kadar vardığını belirtti. Kırıklarda, romatizmal hastalıklarda daha çok ortaya çıkan kireçlenmenin ağır ile anlaşıldığını söyledi.

Çöl, ? Normalde bir ekleminizi hareket ettirdiğinizde ağrı olmaz. Ama kireçlenmeye başlamış eklemlerde ağrı öncelik olur. Hareket kısıtlılığı başlar. Eklemlerde şişmeler başlar, eklemlerde oluşan sıvı akıp gitmez o da şişlik yapar. Bunu en çok parmak ve dizde görürüz.? Dedi.

Ameliyat için kireçlenmenin belirli bir derecenin üzerinde olması gerektiğinin altını çizen Çöl, her kireçlenmenin ameliyat gerektirmediğini belirtti. Eklem ağrısında, tutukluk ve eklem hareketlerinde kısıtlılığın en sık yaşanan şikayetler arasında yer aldığını söyledi.

Kalça kırıklarına en çok yaşlılarda rastlandığını dile getiren Çöl, nedeninin kemik erimesine bağlı olduğunu, ileri yaşlarda çoğunlukla boyun kırığının yaşandığını söyledi.

Halk arasında çok yaygın olan parmak çıtlatmanın psikolojik olarak faydası olduğunu ancak kireçlenmeye tıbbi açıdan faydası olmadığını söyleyen Çöl, spor yaralanmalarından da söz etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.