EML BÜNYESİNDE KURULACAK

EML BÜNYESİNDE KURULACAK

Düzce?de imalat sektöründe faaliyet gösteren firmaların temininde güçlük çektiği nitelikli ara elemanların yetiştirilmesi amacıyla Düzce Valiliği himayesinde geliştirilen proje ile Düzce Nitelikli İstihdam ve Strateji Geliştirme Merkezi  kurulacak. Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde kurulacak olan merkez Türkiye?de bir ilk olacak.

 

 

Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Döner Sermaye İşletmesi bünyesinde kurulması planlanan ?Düzce Nitelikli İstihdam ve Strateji Geliştirme Merkezi? Türkiye?de  bir ilk olması açısından büyük önem taşıyor. Düzce modelinin uygulanmasından sonra ülke genelinde ve her ilde faaliyet gösteren 669 döner sermaye işletmesine örnek model olması düşünülüyor.

Proje ile hedef kitlenin mesleki, teknik bilgi ve beceri kazanımlarının artırılmasına yönelik eğitim müfredatında mesleki niteliği artırıcı eğitim modüllerini ön plana çıkararak uygulamalı eğitim faaliyetlerinin gerçekleştireceği modern eğitim merkezinin kurulması planlanıyor.

Merkezin kurulması amacıyla bugün Valilikte protokol imzalandı. Vali  Zülkif Dağlı Başkanlığında gerçekleştirilen imza törenine, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ve proje ortakları İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İş-Kur İl Müdürlüğü, Düzce Borsa İstanbul MTAL Döner Sermaye İşletmesi, Düzce İl Özel İdaresi, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Esnaf ve Sanaatkarlar Odaları Birliği yetkilileri katıldı. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.