DÜZCE İÇİN KARA KIŞ UYARISI

DÜZCE İÇİN KARA KIŞ UYARISI

Türkiye?nin en önemli geçiş güzergahlarından olan Bolu Dağında kar yağışı başladı. Kar yağışı ile birlikte sis de etkili oluyor.

 

 

 Karayolunda İstanbul Ankara arasında en önemli geçiş noktalarından olun Bolu Dağında öğlen saatlerinde kar yağışı başladı. Özellikle Bakacak, Karanlıkdere mevkiinde kar yağışı zeminde etkili oluyor. Karayolları ekipleri kar yağışı nedeniyle kar kürüme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Yetkililer sürücülerin kar lastiği olmadan yola çıkmamalarını ve dikkatli seyretmelerini istedi. Polis ekipleri de yol güzergahında tedbir aldı.

KARA KIŞ UYARISI

Meteoroloji, 16 il için 'kara kış' uyarısı yaparak kar yağışı ve sağanak yağmur uyarısında bulundu. Düzce ve Bolu?nun da aralarında bulunduğu illerde yoğun kar yağışına dikkat çekti.

Vatandaşlara kritik uyarısı Meteorolojiden geldi. Bugünden itibaren çoğu ilde kar yağışı ve sağanak yağışın olacağı tahmin ediliyor. Düzce?ye ne zaman kar yağacak sorusuna cevap meteorolojiden geldi.

Bugün Düzce çevrelerinde görülecek yağışların Kaynaşlı, Gölyaka, Yığılca ve Çilimli ilçelerinde kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kuvvetli kar yağışı (10-20 cm) olarak meydana geleceği tahmin edildiğinden, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bugün (18.01.2018 Perşembe) Bolu çevrelerinde görülecek yağışların kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde Bolu merkezde kuvvetli kar (10-20 cm), yüksek kesimlerinde ise yoğun kar (20-50 cm) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı) karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.