BİR EL BİN GENÇ İLE BAĞIMLIKLA MÜCADELE

BİR EL BİN GENÇ İLE BAĞIMLIKLA MÜCADELE

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde desteklenen ve Erdemliler Derneği tarafından yürütülmekte olan BİR EL BİN GENÇ projesi kapsamında Madde ve Teknoloji Bağımlılığı ile ilgili okullarda annelere, camilerde dedelere, kahvehanelerde babalara eğitimler ve bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

 

 

Çilimli?deki ortaokullarda ve liselerde yapılan eğitimlerde Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ve İlk Adım Merkezi Uzmanları, annelere madde ve teknoloji bağımlılığı hakkında bilgilendirmeler yanında danışmanlık hizmetleri de veriyorlar.

Akademisyen ve uzmanlardan eğitim alan dernek proje ekibi ise ilçenin tüm köylerini dolaşıyor. Yatsı namazına iştirak ederek, cemaatle buluşuyor ve namazdan sonra afiş ve broşürler dağıtıyorlar. Daha sonra ise kahvehanelerde köy sakinleri ile bir araya gelerek bilgilendirmeler yapılıyor. Bilgilendirme sonrası muhtarlıklara ve civardaki gece kurslarına ziyaretler gerçekleştiriliyor.

Proje süreçleri hakkında bilgi veren Erdemliler Derneği Başkanı ve Proje Koordinatörü Hasan Karadayı,  ?01 Kasım 2017 tarihinde başladığımız çalışmalarda şu ana kadar, okullardan katılan gönüllü öğretmenlerimiz ve proje ekibi olarak bizler uzmanlardan madde ve teknoloji bağımlılığı ile ilgili eğitimler aldık. Okullarımızda Yeşilay Kulüpleri kuruldu. Bu kulüplere pano ve materyal desteği sağladık. İlçedeki okullarımızda annelere eğitimler verildi. Bizler de akşamları köyleri, mahalleleri ziyaret ederek, camilerde, kahvehanelerde, muhtarlıklarda, gece kurslarında ve derneklerde bilgilendirmeler yapıyor, afiş ve broşürler dağıtıyoruz. Önümüzdeki günlerde gönüllü aileler ve okullardaki Yeşilay Kulüpleri başta olmak üzere tüm vatandaşların da katılabileceği ve istifade edebileceği konferanslar, farkındalık yürüyüşleri, söyleşiler, piknikler ve hareketlilik içeren etkinlikler gerçekleştireceğiz. Amacımız sağlıklı yaşama dikkat çekmek, bağımlılıkla ilgili farkındalık çalışmaları yapmak yani önleyici bilgilerle toplumun tüm kesimlerini donatmaktır.? dedi.

Proje ortaklarından Yeşilay?ın proje kapsamında gönderdiği ve yaş gruplarına göre uzmanlarca hazırlanmış afis ve broşürlerin yanında proje hakkında bilgilendirme afiş ve broşürler de dağıtılıyor. Eğitim ve bilgilendirmelerde katılımcılara ikramlarda da bulunuluyor.

2018 yılı Haziran ayı sonuna kadar devam edecek BİR EL BİN GENÇ projesiyle Düzce Valiliği Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu Eylem Planı çerçevesinde Çilimli Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı hazırlanacak.

Çilimli Kaymakamlığı, Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çilimli İlçe Müftülüğü ve Düzce Yeşilay Şubesi?nin proje ortağı olarak destek verdiği projeyle madde ve teknoloji bağımlılığı konularında ilçede farkındalık sağlanmış olacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.