CHP?DE KURULTAY HEYECANI

CHP?DE KURULTAY HEYECANI

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı başladı. Kurultayda bugün genel başkan, yarın ise 60 kişilik Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçilecek.

 

 

Düzce?den Genel Kurultay Delegesi olan İl Başkanı Zekeriya Tozan, Merkez İlçe Başkanı Alaattin Duran, Ömer Başar, Aysun Şurgun, Cemil Tınaz ve Aslı Tuğan da kongrede yerlerini aldılar.

Kurultayı'nı izlemek için gelenler, yoğun güvenlik önlemleri altında salona alındı.

Kurultayının gerçekleştirileceği salona, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun posterleri asıldı.

Kurultayda bugün genel başkan, yarın ise 60 kişilik Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçilecek.

CHP'de şimdiye kadar Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dışında Yalova Milletvekili Muharrem İnce, eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, eski CHP İstanbul Ümraniye İlçe Başkanı Alparslan Çabuk genel başkanlığa aday adayı olduğunu açıklamıştı.

Muharrem İnce 166 delegenin imzasıyla genel başkanlık için aday oldu. Ancak Başkanlık Divanı yaptığı incelemede iki delegenin imzasını geri çektiğini, 49 delegenin de mükerrer imza attığını belirlendi. Böyle bir durumda tüzük gereği divan, mükerrer imza atan delegeleri çağırarak tercihinin hangi aday yönünde olduğunu soracak. Eğer 49 delegenin sadece 11'i bile imzasının Muharrem İnce'nin adaylığına destek olarak kullanılmasını isterse İnce'nin adaylığı netleşecek. Muharrem İnce'nin adaylığının tehlikeye girmesinin ardından Kurultay Divanı bir açıklama yaptı ve mükerrer imza ile ilgili incelemenin devam ettiğini bildirdi.

Düzce?den Genel Kurultay Delegesi olan İl Başkanı Zekeriya Tozan, Merkez İlçe Başkanı Alaattin Duran, Ömer Başar, Aysun Şurgun, Cemil Tınaz ve Aslı Tuğan da kongrede yerlerini aldılar.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Kurultay konuşmasında, "Hükümete açık ve net bir çağrı yapıyorum. Suriye hükümetiyle derhal temasa geçin. Suriye'de toprak bütünlüğü sağlanacaksa Suriye devletiyle ilişki kurmak gerekiyor" dedi.

CHP Kurultayı'nda söz alan genel başkan adaylarından Muharrem İnce, partisinin 3-5 belediyeyi aldığında mutlu olduğunu belirterek, ''CHP'de tuzu kurular var'' dedi. İnce, "İki ayrı yol iki ayrı ihtimal var. Ya kazanacağız, ya kaybedeceğiz?" dedi ve CHP yönetimini de çok sert sözlerle eleştirdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.