ÜRETİCİLERE TARSİM?İN ÖNEMİ ANLATILDI

ÜRETİCİLERE TARSİM?İN ÖNEMİ ANLATILDI

Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tarım Sigortalarının İşleyişi ve 2018 Yılı Uygulamaları bilgilendirme toplantısında, üreticilerin olası bir afette mağdur olmamaları için sigorta yaptırmalarının önemi vurgulandı.

 

 

Tarım Sigortalarının tanıtımı ve duyurulması amacıyla İl merkezi ve 7 İlçede "Devlet Destekli Tarım Sigortalarının İşleyişi ve 2018 Yılı Uygulamaları" hakkında bilgilendirme toplantıları düzenleniyor.

Bu kapsamda Valilik konferans salonunda düzenlenen  TARSİM bilgilendirme toplantısına, Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Bursa Bölge Müdürü Oktay Çakıroğlu, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Çengel, Tarımsal Birlikler, Muhtarlar, Tarsim Eksperleri, Sigorta Acenteleri, Sivil Toplum Kuruluşları, teknik personeller ve çok sayıda üretici katıldı.

Sigorta Sistemi ile ilgili genel değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, yenilikler ve uygulamalar hakkında bilgiler verildi ve katılımcılarla görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu; Düzce?de geçmiş yıllarda don, dolu ve sel gibi afetlerin yaşandığını ve meydana gelen bu afetlerden çok sayıda çiftçinin zarar gördüğüne dikkat çekerek, TARSİM?in önemine değindi.

Kabaoğlu, çiftçiler tarafından tarım sigortalarının öneminin daha iyi anlaşılabilmesi için tüm İlçelerde ve merkezde eğitim toplantılarının yapıldığını, geçmiş yıllarda meydana gelen afetlerden dolayı sigorta yaptıran üreticilerin zararlarının TARSİM tarafından karşılandığını söyleyerek, üreticilerimizin olası bir afet karşısında mağdur olmamaları için fındıkta 10 Mart, buğday da 21 Nisan, yonca da 5 Mayıs, fiğ de 16 Mayıs, dane ve silajlık mısır da 10 Haziran 2017, çeltik te ise 30 Haziran, tarihine kadar sigorta yaptırmaları gerektiğini bildirdi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Çengel, tarım sigortasının önemi, dilek ve temenniler ile toplantıyı düzenleyen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teşekkür etti.

Daha sonra söz alan TARSİM Bursa Bölge Müdürü Oktay Çakıroğlu, Devlet Destekli Tarım Sigortaları 2018 yılı uygulamaları, bitkisel ürün ve hayvan hayat sigortaları hakkında, katılımcılara bir sunum eşliğinde bilgilendirmede bulundu.

Toplantı, üreticilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.