ESNAFA EKONOMİYİ SORDUK

ESNAFA EKONOMİYİ SORDUK

Kış mevsiminden mi, vatandaşta para olmadığından mı bilinmez ama esnaf ekonomiden yana dertli. ? Piyasa çok durgun? diyen esnaflar, daha çok kredi kartıyla alışveriş yapıldığını söylerken, Afrin harekatından sonra Türkiye?de her şeyin daha iyi olacağını, piyasanın canlanacağını ümit ediyorlar.

 

 

Düzce?de esnafa göre önemli bir ticari durgunluk var. Çarşıda esnaflar zor durumda olduklarını söylerken, alışverişten çok dolaşan kalabalık olduğunu,  alışverişin ise  neredeyse yok gibi olduğunu söylüyorlar. Her meslek grubu bu durgunluktan şikayetçi olurken, varlığını sürdürmeye çalışan esnaflar zor günler geçiriyor.

Mikrofon uzattığımı esnaflar, ? çok durgun, vatandaşta para yok, inşallah açılmasını bekliyoruz, ? derken, bazı esnaflar ise kış döneminin durgunluğa yol açtığını dile getirdi, Afrin operasyonunun ekonomik sıkıntıya yol açmadığı da vurgulanırken, genelde kredi kartı ödemeleri yapıldığı söylendi, bir telefon bayii, insanların sürekli telefon modelini değiştirmesi nedeniyle vatandaşta para olduğunu belirtti.  Bazı sektörler kar yağmadığı için satışlarında beklediklerini bulamazken, ülke genelinde de çok iç açıcı durum olmadığını ifade ettiler. Afrin harekatı bittiğinde Türkiye?de her şeyin daha iyi olacağını dile getiren esnaflar, ? ticaret dönüyor ama nasıl dönüyor? diyerek, vatandaşın beğendiği ürüne para harcamaktan kaçınmadığını vurguladılar.

Ortak görüş olarak ekonominin durgun olduğu yönünde birleşen  esnaflar, ekonomik dar boğazdan en çok küçük esnafın etkilendiğini dile getirdiler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.