BİREYSEL SİLAHLANMADA NE DURUMDAYIZ?

BİREYSEL SİLAHLANMADA NE DURUMDAYIZ?

Düzceliler kendilerini güvende hissetmek için silah bulundurmaya ne kadar itibar ediyor. Silah satışı yapan bayilere göre 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası silah satışları biraz hareketlense de devletine güvenen insanlar bireysel silahlanmaya pek de sıcak bakmıyor.

 

 

Silah tam olarak hayatımızın içinde. Düğünlerde, asker uğurlamalarda ve daha pek çok yerde silah kullanıldığını görebiliyoruz. Arazi anlaşmazlığı yüzünden, alacak verecek tartışmaları nedeniyle hatta trafikte korna çaldığı veya yol verilmediği için silah çekenler hemen hemen her gün haberlere konu oluyor.

Önemli bir bölümü güvenlik ve korunma gereksinimini karşılamak en hafifinden kendini güvende hissetmek amacının yanı sıra silahlanma, terörün şiddetlenmesi ve avlanmaya ilişkin düzenlemelerin de etkisiyle Türkiye?de bazı bölgelerde bireysel  silahlanma artış gösterdi.

Peki Düzce bu artıştan ne kadar etkilendi? Bireysel silahlanmada Düzce ne durumda? İşte bu soruları silah satışı yapan esnaflara sorduk.

Avcı Dünyası Yetkili Bayii Ali Süler 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası insanlarda ?evde bir tüfeğim olsun ? düşüncesiyle bir hareketlenme olduğunu söylerken, çok da büyük bir satış hareketi olmadığını dile getirdi.

Süler,  ? darbe girişiminden sonra insanlarda silaha karşı, evde bir tüfeğim olsun telaşı oldu. Belli bir kesimde herkeste değil. Orta yaşın üzerinde insanlar için bir hareket geçti ama çok da büyük bir satış hareketi olmadı. Hissedilir derecede değil yani. Afrin harekatıyla ilgili olarak vatandaş, ben de şahsım adına devlete güveniyor, askerine güveniyor. O bir rahatlık veriyor tabii.? Dedi.

Av Bayisi olarak faaliyet gösteren Zülkarneyn Çabukoğlu ise,  sadece seçim dönemlerinde bir hareketlilik yaşandığını söylerken, daha çok bireysel silahlanmayı tercih etmeyen vatandaşların devlete güvendiğini belirtti.

Çabukoğlu, ? Seçim dönemlerinde hareketlilik yaşanıyor sonra durağana geçiyor. Muhtarlar ve belediye başkanları devlete vergi ödemedikleri için silahlanma yönünde hızlı bir atraksiyon yaşanıyor. Av sektörü olarak ele alırsak, geçen senenin verilerine göre bu yıl satış yüzdelerimiz yüzde 50?lilere yakın bir düşüş yaşıyor. O da insanların satın alma gücüyle alakalı. Arin ve Güneydoğu?daki hareketlilik bölgesel olarak orayı etkilemiş olabilir ama, Batı Karadeniz, Ege, Trakya?da böyle bir hareketlilik yok. Vatandaş bu konuda devlete güceniyor, bireysel silahlanmaktan ziyade ülkeyi yönetenlere daha çok omuz vermek daha mantıklı geliyor ki güçlü bir ülkeyiz.? Şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.