DÜZCELİ BİYOLOGLARDAN TARIM ALANINDA DEVRİM

DÜZCELİ BİYOLOGLARDAN TARIM ALANINDA DEVRİM

 Biyolog Serkan Bay, Almanya'da gördüğü ve kendisinin bir benzerini ürettiği karışım sayesinde büyükbaş hayvan inek ve tavuk gübrelerinde ki kokunun önüne geçiyor ayrıca gübrenin daha çabuk çözülmesini sağlıyor.

Üretilen toz ve sıvı hakkında bilgiler veren Biyolog Serkan Bay, karışımın tamamen organik olduğunu ifade ederek "Almanya'da üretilen bir toz. Bizde burada yapabilir miyiz diyerek aldık ve getirdik. Biz de analizini yaptık ve üretimini gerçekleştirdik. Mikronize edilmiş kalsiyum karbonattan oluşuyor. Enzim katıyoruz. Bu enzim sodyum potasyum fosfor ve demir iç klorürden oluşuyor. Bizim amacımız kokuyu önledik iş bitti değil. Biliyorsunuz taze gübre hemen tarlaya dökülmez yakma oluyor. Güneşte bekletilir ve güneşte bekledikten sonra 3 ay sonra tarlaya dökülür. Bu uygulama ile bu sürecide engelleyerek en aza indirmiş oluyoruz. Bu sıvıyı döktükten sonra amonyak, azota çevriliyor. Bilirsiniz köylülerimiz gübrenin yanında azot alır. Aslında elimizde azot var. Bu karışım sayesinde azot ortaya çıkıyor. Doğa bizi bunu veriyor. İçinde bütün mineralleri bulunduruyor. İçinde yoğun hidrojen bulundurmuyor. Oda havaya karışarak tolare edilebiliyor" dedi.
Serkan Bay, ürettiği karışımı denemek için gittiği tavuk besihanesinde karışımın etkilerini AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ve tarım alanında uğraşan kişilere gösterdi.
Karşımı inceleyen AK Parti Düzce Milletvekili Korkmaz, karışım sayesinde kokunun önüne geçileceğini ifade ederek, ayrıca doğal yollarla üretilen karışımın toprağa zarar vermediğini söyledi. iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.