VALİ MUHTARLARA TALİMAT VERDİ

VALİ MUHTARLARA TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği için Düzce?de de hareket geçildi. Bugün düzenlenen toplantıda Vali Dağlı, muhtarlara 15 gün içinde köylerinde okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilmesi talimatı verdi. Ayrıca toplantıda çocukları madde bağımlılığından uzak tutmak için spora yönlendirilmesi gerektiği konuşuldu.

 

 

Düzce Mahalli İdareler Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan?ın başlattığı okuma yazma seferberliği için hareket geçildi.

Toplantıya Vali Zülkif Dağlı, daire müdürleri, ASKF Başkanı  ve muhtarlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Yakupoğlu, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün başlattığı okuma yazma seferberliği hakkında bir sunum yaptı.

Daha sonra kürsüye Satranç Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Haluk Velioğlu geldi. Velioğlu, projeyi muhtarlara anlattı ve mahallelerinde satranca ilgi duyanların tespit edilmesini istedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Temsilciler Kurulu Üyesi Çetin Kaypak ise, federasyonun Düzce?de yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Daha sonra kürsüye ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık geldi. Büyük Afrin şehitlerimize Allah?tan rahmet dileyerek sözlerine başladı. Gençleri spora yönlendirmeye çalıştıklarını söyleyen Bıyık, satrancı da çocukları zararlı alışkanlıklardan koruma adına önemli bir spor dalı olduğunu dile getirdi. Muhtarlardan köylerdeki amatör kulüpleri desteklemelerini istedi.

Vali Dağlı okuma yazma seferberliği için bir an önce harekete geçilmesini isteyerek,  muhtarlara,  15 gün içinde evlerde tespit yaparak okuma yazma bilmeyenleri  Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirmeleri talimatını verdi.

Vali Dağlı, ? İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün köyleri dolaşıp kimler var şeklinde arayışa girmesi mümkün değil. Bizim köylerimizde mahallelerimizde elimiz ayağımız sizlersiniz. Bu konuyu hep birlikte çözeceğiz.? Dedi.

Gençleri spora sevk etmek gerektiğini vurgulayan Vali Dağlı, kalıcı konutlarda açılışı yapılan kütüphane ve gençlik merkezi ile çocukların okuma ve spor bağımlısı olmasının sağlanacağını belirtti.

Vali Dağlı, ? 6 mahallemize halı sah yapacağız. Spor deyince sadece futbol anlamayacağız. Biraz daha insanların bireysel olarak yapacağı sporlar var. Satrancın bunların içinde ayrı bir yeri var. Satranç dediğimiz zaman çocuğun zekasını artırıyor, zinde tutuyor. Bağımlılık deyince sadece sigara ve uyuşturucuyu anlamamak lazım. Bilgisayar başında 2 gün yemek yemeden ölen çocukları duyuyoruz. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Baktığınız zaman 17,18 yaşında hepsinin aklı fikri var. Bunlar gençlerimiz. Ama bağımlı olduğu zaman artık o akıl ikinci planda kalıyor maalesef. Satranç bu manada, bağımlılık yapacak her şeyden uzak tutacak.gençlerimizi nasıl kurtarırız hepimize çok büyük görevler düşüyor. Aksi takdirde geleceğimiz tehlikeye düşebilir.? İfadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.