POLİSTEN ÖRNEK UYGULAMA

POLİSTEN ÖRNEK UYGULAMA

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Bacanız Ölüm Tütmesin adı ile bir uygulama başlattı.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada: 'İlimizde pek çok evde halâ soba ile ısınılmakta olduğu gibi doğalgaz kullanımına geçilmesi ile kombi, şofben gibi cihazlarda kullanılmaktadır. Bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba, şofben ve baca zehirlenmeleri hemen hemen her yıl sonbahar ve kış aylarında özellikle rüzgârlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaşmaktadır. Güneybatıdan esen bir rüzgâr olan ?lodos? nedeniyle her yıl onlarca kişi özellikle sobadan sızan karbonmonoksit gazı ile zehirlenmekte yine doğalgazla çalışan kombi, şofben gibi cihazlarında bakımları düzenli yapılmadığından dolayı zehirlenme vakaları görülmektedir.

Emniyet Müdürlüğümüz Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce karbonmonoksit gazı zehirlenmelerinin en aza indirilmesi, karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine dikkat çekmek amacıyla toplantılar düzenlenerek karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı halkın zarar görmemesine katkı sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla ?Bacanız Ölüm Tütmesin? isimli proje 28.12.2017 tarihli Valilik Oluru ile ilimizde uygulanmasına başlanılmıştır.

Proje kapsamında yapılacak olan bilgilendirme faaliyetlerinden ikincisi 13 Şubat 2018 Salı günü Saat:11:00?de Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde TDP Şube Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Düzce Belediye Başkanlığından konusunda uzman görevlilerinin katılımı ile bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir. ' denildi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.