BU KEZ ÖĞRENCİLERE ANLATILDI

BU KEZ ÖĞRENCİLERE ANLATILDI

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce, Karbondioksit gazı zehirlenmelerinin en aza indirilmesi amacıyla "Bacanız ölüm tütmesin" adlı proje hayata geçirildi. Proje kapsamında bu kez öğrencilere zehirlenmeler anlatıldı.

 

 

Düzce Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce, karbonmonoksit gazı zehirlenmelerini en aza indirmek ve dikkat çekmek amacıyla toplantılar düzenlenerek karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı halkın zarar görmemesine katkı sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla ?Bacanız Ölüm Tütmesin? isimli proje uygulanmaya başlandı.

Proje kapsamında bilgilendirme faaliyetlerinden ikincisi bugün Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, TDP Şube Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Düzce Belediye Başkanlığından konusunda uzman görevlilerinin katılımı düzenlendi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Hayri Aslan, soba ve doğalgaz kullanımı sırasında zaman zaman karbonmonoksit gazı zehirlenmeleri olduğunu söylerken, öğrenciler vasıtası ile ailelere ulaşmak ve bilinçlendirmek amacıyla böyle bir faaliyet düzenlediklerini dile getirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Büşra Gizem Çelik, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı alınacak önlemleri anlatırken, özellikle kış mevsiminde zehirlenme riskinin arttığını belirtti. Çelik, zehirlenmenin belirtilerini de anlattı.

Etkinlikte slayt gösterimi halinde öğrencilere zehirlenme anında neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler verilirken, Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde görevli itfaiye eri de, öncelikle kömür sobalarının yakılmasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve baca temizliği konusunda bilgiler verdi.

İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekibi de etkinlikte bir sunum yaptı. Öğrencilerin mutlaka ilk yardım eğitimi almaları tavsiye edilirken, gönüllü olarak UMKE?nin ilk yardım faaliyetlerine katılabilecekleri  belirtildi.

Etkinlik  sonunda öğrencilere bilgilendirici broşürler dağıtıldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.