MHP İL BAŞKANI DANIŞMAZ BEYKÖY BELEDİYE BAŞKANI PARTİDEN İHRAÇ EDİLDİ

MHP İL BAŞKANI DANIŞMAZ BEYKÖY BELEDİYE BAŞKANI PARTİDEN İHRAÇ EDİLDİ

 Kılıç'ın istifa açıklamasının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Abdullah Danışmaz, MHP İl Yönetiminin 6 Haziran 2012 tarihinde ihraç talebiyle Genel Merkeze başvuruda bulunduğunu dile getirerek, "Beyköy belde ve merkez ilçe teşkilatımızın çalışmalarıyla 2009 yılı yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Belediye Başkanı olan Osman Kılıç, görevini üç yıl sürdürdü. Bu süreçte teşkilatla olan çalışmaları, Beyköy halkıyla olan istişareleri, yapması gereken hizmetlerde eksik ve yetersiz kalması nedeniyle 6 Haziran 2012 tarihinde İl Yönetim Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda partiden ihracı istendi" dedi. 

17 Temmuz 2012 salı günü Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kadir Durmaz'ın ihraç kararını onayladığını ifade eden Danışmaz, "Genel Merkez Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımızla istişareler yaptık. Bize salı günü kararın onaylandığı bildirildi. Kesin ihraç talebimizin haklı bulunmasının ardından İl Yönetimine acil toplantı yapılacağını bildirdik. Toplantımız saat 13.00'te gerçekleştirildi. Saat 14.00'te de basın toplantısı yaparak bu kararımızı kamuoyuna bildirmek istedik. Sayın Osman Kılıç'ın bu saatten itibaren MHP ile hiç bir bağı kalmamıştır" diye konuştu.
Beyköy halkından özür dilediğinin altını çizen Danışmaz, bundan sonra belirleyecekleri adayın beldenin efendisi değil hizmetçisi olacağını kaydederek, "Ben Beyköy halkından özür diliyorum. Seçmiş olsa dahi MHP ülkülerine ve halkına hizmet edemeyen belediye başkanını partiden ihraç etmekten asla yüksünmeyiz. Emin olsunlar ki önümüzdeki seçimlerde böyle bir hata olmayacak. MHP'nin Beyköy'den çıkartacağı aday Beyköy'ün efendisi değil hizmetkarı olacak. Teşkilatla uyumlu, vatandaşını dinleyen belediye başkanlarımızı kamuoyuna çıkartıp desteklerini isteyeceğiz" dedi. 
Kılıç'ın ihraç kararından bir şekilde haberdar olduğunu dile getiren Danışmaz, Kılıç'ın bu haberin ardından alel acele basın toplantısı yapma kararı aldığını iddia etti. Danışmaz ayrıca Kılıç'ın sadece partiden değil belediye başkanlığından da istifa etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bizim toplantımızdan yarım saat önce kendisi bir basın açıklaması yaparak istifa ettiğini belirtmiş. İhraç kararı ile ilgili zannediyorum içeriden bir sızma oldu. Kendisi kararı öğrenmiş olacak ki ihraç edilme aşamasında ben istifa edeyim diye düşünmüş. Takdiri halkımıza bırakıyorum. Bu başarısızlık MHP'nin değil kişinin kendi başarısızlığıdır. Ayrıca kendisine oy verenlere karşı biraz sorumluluğu varsa önce belediye başkanlığından sonra MHP'den istifa etmeliydi. MHP Beyköy Belediye Meclis üyeleri ile de görüştük kendilerinin istifa kararından haberdar olmadıklarını bize bildirdiler. Ben içeriden meydana gelen sızmadan dolayı alel acele aldığı bir karar olarak değerlendiriyorum" diye konuştu.
Danışmaz, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısının onayladığı İl Yönetim Kurulu kararını da şöyle aktardı: "Belde Başkanı Osman Kılıç'ın yaklaşımlarının etik olmadığı, parti ilkelerine uygun olmadığı için partimizden ihraç edilmesine karar verilmiştir."iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.