KURSLARA KATILIMA ÇAĞRI

KURSLARA KATILIMA ÇAĞRI

Düzce genelinde; 9663 kadın, 1684 erkek olmak üzere toplam 11 bin 347 kişinin okuma yazma bilmediği açıklanırken, okuma yazma bilmeyen vatandaşlar tespit edilerek, merkez ve ilçelerdeki halk eğitim merkezlerinde düzenlenecek kurslara katılmaları sağlanacak.

 

 

Temel okuma yazma eğitimini tamamlayamayan, eğitim ve öğretim hakkından yararlanamayan bireylerin yasaların kendilerine verdiği diğer hak ve özgürlüklerden de yeterince yararlanamadıklarının tespit edilmesiyle, Ülkemizde okuma yazma bilmeyenlerin sayısını daha aşağıya çekmek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Ülke genelinde Okuryazarlık Seferberliği başlatıldı.

Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların I. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına katılmaları sağlanarak okur yazar hale getirilmesi ve ilkokul seviyesinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan II. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına yönlendirilmeleri amaçlanıyor.

2016 TÜİK verilerine göre Düzce genelinde; 9663 kadın, 1684 erkek olmak üzere toplam 11 bin 347 kişinin okuma yazma bilmediği açıklanırken, İl genelinde belde, mahalle ve köylerde örgün öğrenim çağı dışına çıkmış, okuma yazma bilmeyen vatandaşların tespit ve diğer çalışmalar Düzce Valisi Zülkif Dağlı Başkanlığında oluşturulan İl Seferberlik Yürütme Kurulu Başkanlığı tarafından koordine edilecek.

Düzce  merkez ilçe ile 7 ilçede bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince 5 Şubat - 19 Şubat 2018 tarihleri arasında kursiyer başvuruları alınacak.

05 Mart 2018 tarihi itibariyle başlayacak olan kursların sonunda 11 Mayıs 2018 tarihinde belge töreni düzenlenecek.

I.Kademe Kursları tamamlayanlara Okur Yazarlık belgesi, II.Kademe Kursları tamamlayanlara ise ilkokul seviyesinde öğrenim gördüklerine dair belge verilecek.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.