DİPLOMASINI GURURLA GÖSTERMEK İSTİYOR

DİPLOMASINI GURURLA GÖSTERMEK İSTİYOR

36 yaşındaki Birsen Uludağ, yüzde 90 görme engelli olduğu için okula gönderilmedi. Yıllardır okuma yazma bilmemenin zorluğunu yaşayan genç kadın, azmetti, evine gelen özel öğretmenle okuma yazmayı öğrendi.

 

 

Görme engelli olarak hayata başlayan Birsen Uludağ, ailesinin engellemesi nedeniyle yaşıtlarıyla birlikte okula gidemedi. Yüzde 90 görme engelli genç kadın 36 yaşına geldiğinde artık daha fazla okuma yazma bilmeden hayatını devam ettirmemek için azmetti, kurumlara başvurdu ve kendisine tahsis edilen özel öğretmenle okuma yazmayı öğrendi. Görme engelli olmasına rağmen, ? ben bu işi başaracağım? diyerek kendisine hedef koyan Birsen Uludağ bu azmi ile bir çok insana da örnek oldu.

Okuma yazmak öğrenmek için nasıl harekete geçtiğini anlatan Birsen Uludağ, ? Çok zorluk yaşıyordum okuma yazma bilmediğim için. Örneğin, otobüs durağına gidiyorum, nerenin otobüsü diye sormak zorunda kalıyorum, insanların tepkisi ile karşılaşıyorum. Sen nasıl okuma yazma bilmiyorsun, gençsin diyorlar, engelliyim diyorum, Ters tepkilerle karşılaştığım için azmettim. Başaracağım, okuyacağım dedim.Milli Eğitime gittim, derdimi anlattım. Onlar da halk eğitime gönderdiler. Okuma yazma seferberliği başlamadan önce heves etmiştim.? Dedi.

Okuma yazma bilmediği için yaşadığı zorlukları anlatan evli ve 2 çocuk annesi genç kadın, hayatta her hedefine ulaştığını söylerken, ilkokul diplomasını aldığında ne yapmak istediğini de söyledi.

Genç kadın duygularını ?Ben hedefime ulaşacağımı düşünüyorum. Evliliğimde , aile birliğimde hayal ettiğim , hedeflediğim alanlara ulaştım. Umarım okuma yazmada da diplomamı alıp insanlara gururla gösterebileceğim günler de gelecek.? Şeklinde anlattı.

Küçükken  hayalinin büyüdüğünde hukukçu olmak olduğunu söyleyen genç kadın, açıktan eğitimine devam etmek istediğini dile getirerek, ? yaşım 70?e de dayansa hedefime ulaşmak istiyorum? dedi.

Birsen Uludağ?a okuma yazma öğreten sınıf öğretmeni Birsen Kandemir ise, ? eğitim bir gönül işi diyerek, Uludağ?a okuma yazma öğretmesi için gelen teklifi hiç düşünmeden kabul ettiğini dile getirdi.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.