MİNİK ÖĞRENCİLERİN OKULLARINDA YAPTIĞI KÖMELER MEHMETÇİĞE GÖNDERİLECEK

MİNİK ÖĞRENCİLERİN OKULLARINDA YAPTIĞI KÖMELER MEHMETÇİĞE GÖNDERİLECEK

Düzce Konuralp Anaokulu'nun minik öğrencileri okulda hem yöresel ürünler yapıyor hem de doğan beslenmenin yollarını öğreniyor. Yufka açmayı, turşu yapmayı öğrenen minikler şimdi ise hak dilinde cevizli sucuk denilen köme yaptı.

 

 

Konuralp Anaokulu yönetimi okul aile birliğinin desteği ile okulda birçok etkinliğe imza atıyor. Öğrenciler daha önce okulda yufka açmayı, turşu yapmayı, erişte yapmayı bu kez de köme yapmayı öğrendi. Yöresel ürünleri yapan öğrenciler, büyük bir keyif aldıklarını söyledi. Konuralp Anaokulunda öğrenciler okul bahçesinde de sebze yetiştiriyor. Minik öğrenciler ektikleri havuçları bahçeden toplayarak afiyetle yedi.

Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Gülşah Ercan, ?Okulumuzda yöresel etkinliklerimiz var daha öncesinde çocuklarımız yufka, erişte, mantı yapmıştı. Bu gün ise köme yaptık. Bunları yaparken ki amacımız çocuklarımızın eskiden evlerde yapılan yöresel ürünleri görmelerini sağlamak bunları tattırmak için yapıyoruz? dedi.

Öğrenci velileri ise kömenin nasıl hazırlandığını anlattılar ve çocuklarının bu etkinliklerde büyük bir zevk aldığını söyledi.

Öte yandan minik öğrenciler tarafından yapılan cevizli sucuklar kuruduktan sonra Suriye?nin Afrin kentinde Zeytin Dalı operasyonunu gerçekleştiren Mehmetçiğe gönderilecek.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.