KÜRESEL ISINMA VE BİLİNÇSİZ AVLANMA

KÜRESEL ISINMA VE BİLİNÇSİZ AVLANMA

Uzun yıllardır bilimcilerin sera etkisi, ozon tabakası diyerek sıklıkla gündeme getirdiği fakat devlet Otoritelerinin pek ciddiye almadığı ?Küresel Isınma? sonuçlarını göstermeye başladı. Karadenizli balıkçıların bilinçsiz avlanmasının yanı sıra havaların da dengesini kaybederek mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla çöle dönüşen denizimiz, balıkçıların barbarca avlanmalarına cevap verircesine sessiz direnişini sürdürüyor.

AKÇAKOCA BALIKÇI BARINAĞI İÇLER ACISI DURUMDA

Akçakoca balıkçı barınağındaki manzarayı görüp de üzülmeyen yoktur herhalde. Mevsimin en verimli günleri olması gerekirken, balık avcılığının bitme noktasına geldiğini, karaya çekilmiş balıkçı teknelerinden anlamak mümkün. Kıyıda yatan her tekne biraz daha yokluk biraz daha sefalet biraz daha umutsuzluk demek. Kaçak avcılık, Trol ve buna benzer birçok etkenle birleşen küresel ısınma bakalım bize nefes aldırabilecek mi? Balıkçılar tekrar eski günlerine dönebilecek mi?

BİTTİ KARADENİZİN BALIĞI SÜR GIRGIRI MORİTANYA?YA

Karadenizin ?artık benden hayır yok? dercesine sessizliğe bürünmesinin ardından Atlas Okyanusu kıyısında bir Afrika ülkesi olan Moritanya?ya gitmek zorunda kalan Karadenizli balıkçılar oradaki işlerin bereketli olmasına, ekonomik olarak rahatlarının yerinde olmasına rağmen, evlerinden binlerce kilometre uzakta balık avlamaktan pek de hoşnut olmadıkları ortada. Dileriz Moritanya?daki hükümet yetkilileri Türkiye gibi bilinçsiz balık avlanmasına fırsat vermezde balıkçılarımız hiç değilse Moritanya?da rızıklarını bulabilirler.

KAYNAK AKÇAKOCA TV


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.