MERTOL GÜVEN TAZELEDİ

MERTOL GÜVEN TAZELEDİ

Saadet Partisi 7. Olağan İl Kongresi dün akşam yapıldı. Mevcut Başkan Birkan Mertol güven tazeleyerek yeniden İl Başkanı seçildi. Kongreye katılan SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İslam coğrafyasındaki gelişmeleri ve Afrin Harekatı ile ilgili konuştu.

 

 

Saadet Partisi 7. Olağan İl Kongresi dün akşam Müftülük salonunda gerçekleştirildi. SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu?nun da katıldığı kongreye, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan,  MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Şinasi Tuzluoğlu, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, İYİ Parti İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu, Büyük Birlik Partisi ve Demokrat Parti temsilcileri, STK temsilcileri ve partililer katıldı.

 SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu kongrede yaptığı konuşmada, Dünyanın yeni bir döneme girdiğini söyleyerek, İslam ülkelerinin yangın yerine döndüğünü, bazı güçlerin İslam ülkelerini bölüp parçalamak için harekete geçtiklerini belirtti.

Karamollaoğlu, "Bu yeni dönemde, İslam aleminin her yerinde yangın çıkmaya başladı, Mora, Filipinler, Afganistan, Keşmir, Bangladeş, ister istemez kendi memleketlerimizde, İran, Suriye, Irak, Türkiye, Mısır, Libya, Yemen'de yangın var. Bu ülkelerin tamamı İslam ülkeleri, Müslümanların çoğunlukta bulunduğu ülkelerdir. Bu tesadüf olamaz. Bunun arkasında mutlaka bir akıl var. Menfur bir akıl var. Bunlar dünyayı yeniden tanzim ederken, özellikle İslam ülkelerini güçsüzleştirmek, bu ülkelerdeki direnci kırmak, tabii kaynaklara el koymak ve bizi bölüp parçalamak için harekete geçmiş bulunuyorlar. Bu emellerini de artık gizleme ihtiyacı duymuyorlar." Dedi.

Karamollaoğlu,Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın siyasete malzeme yapılmaması gerektiğini ifade ederken, operasyonun siyasilerin işi olmadığını vurguladı.

Karamollaoğlu, "Biz Afrin Operasyonu'nun karşısında değiliz. Ancak Afrin Operasyonu gibi bir operasyonun, siyasi malzeme yapılmasını da doğru bulmadığımızı tekrar tekrar söylüyoruz. Oradaki şehitler hepimizin şehitleri, ordu bizim ordumuz. Biz onun için günlük oturup da televizyonlarda 'Afrin Operasyonu, şuraya girdik, şuraya gideceğiz, şunu yapacağız'... Ben şaşıp kalıyorum, bu bizim siyasilerin işi değil ki... Operasyon yapmaya karar verdiğiniz zaman orduya, 'Şu operasyonu yap' dersiniz. Gerisi orduya ait, kararı siyasiler verir, operasyonu asker yapar." Şeklinde konuştu.

Kongrede konuşmaların ardından seçime geçildi, mevcut Başkan Birkan Mertol güven tazeleyerek bir dönem daha İl Başkanı seçildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.