ERDOĞAN İLE BAHÇELİ EL SIKIŞTI

ERDOĞAN İLE BAHÇELİ EL SIKIŞTI

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli arasındaki görüşmenin tam bir mutabakatla sonuçlandığını belirterek "Bütün hususlar netliğe kavuşturuldu. 26 maddelik kanun teklifini, AK Parti ve MHP'nin ortak imzasıyla, 21 Şubat günü TBMM Başkanlığına sunacağız" dedi.

 

 

Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ile MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, "Kendilerinin de katıldığı, Erdoğan ve Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptıkları görüşmeye ilişkin"  soruları yanıtladı.

Şentop, liderlerin takdiriyle kurulan ve her iki partiden üçer kişinin bulunduğu Milli Mutabakat Komisyonunun çalışmalarını tamamladığını söyledi.

Şentop, düzenlemenin oy kullanmayı kolaylaştıran, seçmen iradesinin sandığa yansımasını ve sonuç vermesini sağlayacak hükümler içerdiğini anlattı.

Teklifte yer alan seçim güvenliğiyle ilgili düzenlemelerin, seçmenin hür iradesi ile oy kullanmasının önündeki bütün engelleri kaldıracak ve buna imkan sağlayacak düzenlemeler olduğunu kaydeden Mustafa Şentop, "Metnin içerisinde seçim ittifakı ile ilgili düzenlemeler de var. Hem bu konuda kanunlarda bulunan yasaklama hükümlerini kaldırdık hem de siyasi partiler arasında seçim ittifakı yapıldığı takdirde bunun nasıl yapılacağına dair temel düzenlemeler getirdik." diye konuştu.

Şentop, kanun teklifini AK Parti ve MHP'nin ortak imzasıyla Meclis'e sunacaklarını söyledi.

MHP'li Mustafa Kalaycı da  "Bu ittifak, her iki seçim, yani milletvekili ve yerel seçim için de geçerli mi?" sorusuna, "Yapılan bu düzenleme Milletvekili Seçim Kanunu ile düzenlemeleri içeriyor. Genel anlamda, yerel seçimlerle ilgili bir görüşmemiz olmadı. Yapılan bu düzenleme, şu an için yerel seçimleri kapsamıyor." yanıtını verdi.

"Hayırlı bir işbirliği oldu, inşallah ülkemiz ve milletimiz için hayırlı sonuçları olacak." diyen Kalaycı, kamuoyunun ikna olacağı makul düzenlemeler getirdiklerini kaydetti. MHP'li Kalaycı, tüm siyasi partilere aynı imkanı veren düzenlemeler yaptıklarını bildirdi.

Şentop ve Kalaycı, "Her iki parti açısından da hiç tereddüt ya da soru işareti kaldı mı?" sorusuna, partileri açısından hiçbir tereddüt kalmadığı yanıtını verdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.