AY: GÜN MESLEĞİMİZE SAHİP ÇIKMA GÜNÜ

AY: GÜN MESLEĞİMİZE SAHİP ÇIKMA GÜNÜ

Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay, Türkiye Barolar Birliği?nin önündeki Türkiye  ifadesinin kaldırılmasıyla ilgili olarak ?24 Şubatta mesleğimizin onuruna, kazanımlarımıza, meslek örgütümüze sahip çıkmak için Ankara?dayız.? Dedi.

 

 

Türkiye kelimesinin süratle kaldırılmasının istendiği kurum olan Türkiye Barolar Birliği?nin baroların bir araya gelmesi ile kurulmuş kamu kurumu niteliğinde tüzel kişiliğe sahip bir meslek kuruluşu olduğunu söyleyen Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay,  ?Türk Halkının yargıdaki varlığı Türkiye Barolar Birliği ve barolardır. Türkiye kelimesinin kaldırılmasıyla bölünmüş, parçalanmış etnik kimliklere ve inançlara dayalı baroların ortaya çıkmasına neden olacak bu da yargının dolayısıyla hukuk devletinin zarar görmesi sonucunu doğuracaktır.? Şeklinde açıklama yaptı.

Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulu tarafından tüm baro başkanlarının ve baroların, delegelerinin, seçilmiş tüm kurulların üyelerinin ve tüm avukatların katılımıyla 24 şubat 2018 (cumartesi) tarihinde, Ankara?da olağanüstü toplantı yapılmasına karar verildiğini bildiren Ay,  Düzce Barosu olarak 24.02.2018 cumartesi günü Ankara? da olacağız? dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.