AY: DAVALARIN TAKİPÇİSİYİZ

AY: DAVALARIN TAKİPÇİSİYİZ

Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay, baro olarak,  Düzce genelinde yaşanan her türlü şiddet ve istismar vakalarının karşısında, buna yönelik davaların da yakın takipçisi olacaklarını söyleyerek, özellikle çocuklara yönelik istismar vakalarının artışı ele alınarak  toplum olarak nasıl bu hale gelindiğinin  başta iktidar olmak üzere herkes tarafından ciddiyetle sorgulanması gerektiğini kaydetti

BUZDAĞININ GÖRÜNEN YÜZÜ

Son günlerde ardı ardına gelen çocuklara yönelik istismar haberlerinin herkesi derinden sarstığını söyleyen Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay,  İstanbul?da bir araştırma hastanesinde onlarca gebe çocuğun adli makamlardan gizlenmesi, Adana?da 3,5 yaşındaki bebeğin istismarı, Antalya?dan gelen menfur haberleri hatırlatırken, daha da vahiminin adli makamlara yansıyan istismar vakalarının ne yazık ki buzdağının görünen yüzü olduğunu belirtti.

TEK TEK FAİLLERİN CEZALANDIRILMASININ ÖTESİNDE?

 Ay, ? Her ne kadar yapılan yasal düzenlemelerle bu nev?i suçların cezasız kalmaması ve faillere verilecek cezaların arttırılması noktasında olumlu gelişmeler yaşanmış ise de, olayların yalnızca ceza sistemi yönünden değerlendirilmesinin uzun vadeli bir çözüm getirmeyeceğini biz hukukçular olarak defaten açıklamış idik. Bu bağlamda kimyasal hadım da dahil olmak üzere bir dizi seçenek yaptırım tartışılmakla birlikte asıl amacın tek tek failleri cezalandırmanın çok daha ötesinde,  söz konusu olayların en aza indirilmesini sağlamak olduğu unutulmamalıdır.? Dedi.

AHLAKİ YOZLAŞMANIN SONUCU

 Çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarının büyük bir bölümünün sadece ?cinsel? saikle işlenmediği, bu olayların toplumda artan şiddet eğilimi ve ahlaki yozlaşmanın bir sonucu olduğunun  altını çizen Ay, ?Zira vakaların büyük bölümünde failler, kendilerini korumaları mümkün olmayan mağdurlara karşı her türlü zarar verme kastı ile hareket etmekte, bunu da kendilerine hak olarak görmektedirler. Bu sebeple yalnızca suçun ?cinsel? niteliği ele alınarak yaptırım öngörmek, bu suçlarla mücadelede yeterli olmayacaktır.? İfadelerini kullandı.

 CİDDİYETLE SORGULANMALI

Ay, tıpkı şiddetle mücadele gibi, özellikle çocuklara yönelik istismar vakalarının artışı bir olgu olarak ele alınması ve toplum olarak nasıl bu hale gelindiğinin  başta iktidar olmak üzere herkes tarafından ciddiyetle sorgulanması gerektiğini kaydetti.

Ay, ?Bizler Düzce Barosu olarak,  İlimiz genelinde yaşanan her türlü şiddet ve istismar vakalarının karşısında, buna yönelik davaların yakın takipçisi olduğumuzu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çocuk istismarının önlenmesine yönelik yapılacak tüm çalışmalara destek vereceğimizi bildiririz.? Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.