ERBAKAN 7. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILIYOR

ERBAKAN 7. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILIYOR

Milli Görüşün Lideri Prof.Dr.Necmettin Erbakan?ın vefatının 7. yılı dolayısıyla bir açıklama yapan Erbakan Vakfı Düzce Şube Başkanı Nezir Merttürk, Erbakan?ın yasaklara rağmen siyasi ve özgürlük mücadelesini sürdürdüğünü ve bir siyasi miras bıraktığını söylerken,  Erbakan hocanın, Türk siyasetinde kendisine mümtaz bir yer edindiğini, ömrünü öğrenmeye ve öğretmeye adamış bir siyasetçi ve ilim adamı olduğunu ifade etti.

 

 

27 Şubat 2011'de hayatını kaybeden Milli Görüş lider, Necmettin Erbakan ölümünün 7. yılında anılıyor.

Erbakan Vakfı Düzce Şube Başkanı Nezir Merttürk, Necmettin Erbakan'ın, bilgisi, birikimi, kişiliği, tecrübesi, ilkeleri, mücadele azmi ve unutulmaz hizmetleriyle halkın sevgisini ve takdirini kazanmış örnek bir lider olduğunu efsane hizmetleri ile herkese gösterdiğini söyledi.

Türkiyenin savunma sanayisinde kendine yeten ülke olması için mücadele ederek ASELSAN,Roketsan,Havaş ve TAİ'nin kurulmasının sağlayarak ordumuzun kullanmış olduğu silahların çoğunun  üretilmesinin öncülüğünü yaptığını belirten Merttürk, Yakın tarihe damgasını vuran ve hayatı boyunca üstlendiği tüm görevlerde millete hizmet etmeyi her şeyin üstünde tutan Prof.Dr.Necmettin Erbakan?ın, Türkiye'nin her alanda gelişmesine ve kalkınmasına değerli katkılarda bulunduğunu kaydetti.

Merttürk, "Siyasi hayatı boyunca tam 4 defa partisi kapatılan Prof.Dr.Necmettin Erbakan, 28 Şubat postmodern darbesi sonrası siyonizmin ve devletin içerisindeki işbirlikçilerin baskısıyla DYP'li 50 milletvekilinin desteğini çekmesi sonrası 7 Haziran 1997 tarihinde hükümetten ayrılmak zorunda kalmıştır.Refah partisinin kapatılmasıyla da beş yıl siyasi yasak getirildi.Ama o, her şeye rağmen siyasi ve özgürlük mücadelesini sürdürmüş ve bir siyasi miras bırakmıştır. Erbakan hoca, Türk siyasetinde kendisine mümtaz bir yer edinmiş, ömrünü öğrenmeye ve öğretmeye adamış bir siyasetçi ve ilim adamıydı. Şahsıyla, mücadelesiyle, davasıyla, ilkeleriyle olduğu kadar bir insan olarak, bir hoca olarak, bir lider olarak da genç nesillere güzel bir örnek teşkil etmiştir. Ölümünün 7. yılında kendisini saygı ve rahmetle anıyoruz.? Dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.