TÜRKİYE?DE İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TÜRKİYE?DE İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Düzce Mamure Köyünde yaşayan Güven Enes Çakır, Türkiye?de ilk kez gerçekleştirilen bir ameliyatla sesine kavuştu. 3 yaşından beri ses felci ile mücadele eden 19 yaşındaki gence, "gırtlağa sinir taşıma" ameliyatı yapıldı.

Mamure köyünde yaşayan Güven Enes Çakır, 3 yaşındayken geçirdiği kalp ameliyatı sonrası ses teli felci oldu. Şimdi  19 yaşında olan genç, 16 yıldır sesini kullanamıyordu.

Türkiye'de ilk kez Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen "gırtlağa sinir taşıma" operasyonu ile Güven Enes, 3 yaşından beri kullanamadığı sesine kavuşarak mutlu son yaşadı.

16 yıldır sesi bozuk olan ve yeterli çıkmayan genç,  bağıramazken, sesini özellikle kalabalık ve gürültülü yerlerde kimseye duyuramazken, büyük sorunlar yaşarken,  ameliyatla sesine kavuştu.

Türkiye'de bu yöntemle ameliyat edilen ilk hasta olan Güven Enes, ameliyat sonrasında güçlü bir sese sahip olacağından dolayı mutlu olduğunu söylerken,  sesinin nasıl çıkacağını merak ettiğinden dolayı da heyecanlı oluğunu dile getirdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.