ÇOCUKLARLA İLETİŞİMİN ÖNEMİ VURGULANDI

ÇOCUKLARLA İLETİŞİMİN ÖNEMİ VURGULANDI

Türkiye?nin son günlerdeki gündem konusu çocuk istismarı Düzce?de de ele alındı. Valilik konferans salonunda Rehber Öğretmenlere yönelik " Çocuk İstismarı" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

 

Vali Dr. Zülkif Dağlı toplantıda yaptığı konuşmada, Düzce?de çocuk istismarını önleme konusunda başarılı çalışmalar yapıldığını söylerken, konunun önemini hatırlatmak amacıyla bu toplantının düzenlendiğini vurguladı.

Vali Dağlı, ?Bugün son günlerde çok fazla tartışılmaya başlanan ancak bizim birimci dönem sonu itibari ile planlamış olduğumuz ancak bugüne yapabildiğimiz bir konu ile ilgili olarak bir araya geldik. Son zamanlarda basın ve yayın organlarında çok fazla yer alıyor. İlimizde bu manada güzel çalışmalar olduğunu biliyoruz. Özellikle aklıma gelen Gölyaka ilçemizde ki bir öğretmenimizin bu manada yapmış olduğu çalışmalar bana takdirle bahsedilince arkadaşlarımızın hepsiyle birlikte bir toplantı yapalım bu konuda hem bir farkındalık oluşturalım hem de konunun önemine binaen bir kere daha hatırlatmış olalım.  Prof. Dr. Bora Büken hocamızı dinleyeceğiz. Konu çok önemli bir konu. Teknik bir konu, teknik konuları yetkili kişilerden dinlemek gerekiyor. Bu açıdan hocamıza teşekkür ediyoruz.? ifadelerinde bulundu.

Programda, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bora Büken, Çocuk İstismarı ve İhmali, kurumlar arası koordinasyon ve korumada öğretmenin görevi konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Büken, öğretmenlerin çocuklarla iletişime geçerek onun hal ve hareketlerini değerlendirmeleri gerektiği uyarısında bulunurken, çocuk istismarının nasıl önlenebileceğine dair bilgilendirmede bulundu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.