HER YIL 8 BİN ÇOCUK MARUZ KALIYOR

HER YIL 8 BİN ÇOCUK MARUZ KALIYOR

Düzce Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Zeynep Topcu Bilir, aileleri çocukların karşılaşabileceği tehlikelere karşı bilinçlendirmek amacıyla ?Okul Öncesi Dönem Çocuklarında Sağlık ve Güvenlik Becerileri? başlıklı aile eğitimlerine devam ediyor.

İlk olarak Mevlüde Çıtlak Anaokulu öğrencileri ve ailelerine istismardan korunma konularında eğitim veren Öğr. Gör. Zeynep Topcu Bilir, eğitimlerinin ikincisini Güzelbahçe Anaokulu velileri için düzenleyerek çocuk kayıpları ve cinsel istismar gibi çocukların sağlık ve güvenliklerini tehdit eden durumlara karşı aileleri bilgilendirdi.

Ülkemizde her yıl yaklaşık 8 bin çocuğun cinsel istismara maruz kaldığını ifade eden Bilir, bununla birlikte, istismarcıların yüzde 80?inin çocukların tanıdığı, yakın çevresinde bulunan insanlar olduğunu belirtti. Çocukların, küçük yaştan itibaren yabancılar kadar, tanıdığı insanlardan da kendilerini koruması gerektiği bilincinde olmasına dikkat çeken Öğr. Gör. Zeynep Topcu Bilir, çocukları; istemediği konularda hayır kelimesini kullanabilen, kendini güvende hissetmediğinde kimlerden yardım alabileceğini bilen bireyler olarak yetiştirebilmenin önemini vurguladı.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.