SARAY ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI

SARAY ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI

Saray Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen "Çanakkale Zaferi ve Şehitlik" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı - Yazar Salim Dağ, Çanakkale Savaşı'nın nasıl kazanıldığının gerçekten düşünülmesi ve yorumlanması gereken bir hadise olduğunu söyledi.

Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen konferans yoğun ilgi gördü.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan gecede Doğanlı Hafızlık Kuranı-ı Kerim Kursu öğrencileri tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

istiklal marşı okuma yarışmasında 1. Olan 3. Sınıf öğrencisi Erva Dikmen salonda istiklal marşının iki kıtasını okudu ve ödülü okul müdürü Mecit Güneş tarafından takdim edildi.

Ardından geceye konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Salim Dağ, kürsüye çıktı. Dağ, "Amacımız hem geçişimizi hatırlamak hem bu bayrağı bu vatanı bize emanet edenlerin hangi şartlarda bize bu bayrağı emanet ettiklerini öğretmekti. Düzcelilerin samimi duyarlılıkları beni duygulandırdı" diye konuştu.

Çanakkale Savaşı'nın nasıl kazanıldığının gerçekten düşünülmesi ve yorumlanması gereken bir hadise olduğunu ifade eden Dağ şöyle konuştu: "Karşı düşman elindeki her türlü maddi imkana rağmen hiçbir imkanı olmayan Anadolu çocuklarının bu savaşı neden önemli?Bilenler Kur'an-ı Kerim okuyordu, bilmeyenler Kelime-i Şahadet getiriyordu. 3 dakika sonra öleceğini biliyordu ama sarsılma yok, endişe yok, korku yok. İnanın bana bu muhabereyi kazandıran bu yüksek ruhtu' diyor. Bilemiyorum bundan daha güzel nasıl özetlenebilirdi. Çanakkale harbini inanarak, güvenerek ve tabii dini inançların öne çıktığını Kur'an ve Kelime-i Şehadetten anlıyoruz. Yoksa topla, tüfekle bunu başarmadık; zaten yoktu. Bu yönden Çanakkale Savaşı, bütün savaşlara benzemeyen değişik bir savaştır. O inananların güvenenlerin bayrak, vatan, toprak, ezan ve Kur'an için yaptığı ve başardığı bir savaştır."

"Çanakkale Zaferi ve Şehitlik" isimli konferans Saray Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Devrim?in Salim Dağ?a Plaket takdiminin ardından sona erdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.