KÖYE JANDARMA GELDİ

KÖYE JANDARMA GELDİ

Subaşı köyü sınırlarına yapılacak olan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine karşı çıkan Kabalak köylüleri ayakta. Köylüler, Merkez yapılacak alanın kazı çalışmalarına başlamak isteyen iş makinelerinin önüne geçmek isteyince gerginlik yaşandı, köye çok sayıda jandarma ekibi ve çevik kuvvet ekibi yönlendirildi.

 

 

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi çalışmalarının başlayacağının açıklanmasının ardından geçtiğimiz günlerde Kabalak?ta başlayan hareketlilik devam ediyor.

Köylülerin, su havzaları olduğu gerekçesi ile  kesinlikle ormanlık alana sokak hayvanları için merkez yapılmasını kabul etmeyeceklerini söyleyerek eyleme başlamalarının ardından, Valilikte yapılan toplantıyla başlayan ikna turları,vali ile belediye başkanının köyü ziyaret etmesiyle devam etmişti. Yapılan görüşmeler ve bakım evi ve rehabilitasyon merkezinin gerekliliği anlatılan köylüler geri adım atmamaya kararlıyken, dün akşam köyde başlayan gerginlik bugün de devam etti.

Bu sabah saatlerinde merkezin yapılacağı alanda toplanan köylüler, alanda kazı yapılacak iş makinelerini engellemek isteyince gerginlik tırmandı ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için köye yaklaşık 100 kişilik  jandarma ekibi sevk edildi.

Kimi iş makinelerinin üzerine çıkan kimi de önüne oturan vatandaşlar, merkezin ısrarla neden bu bölgeye yapılmak istendiğini anlamadıklarını başka yere yapılmasını istediklerini söylediler.

 

Jandarma ekipleri köylüleri dağılmaları ve gerginliğin uzamaması yönünde ikna edince, köylüler olay çıkarmadan kazı yapılacak alandan uzaklaştılar.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.