HASTANEYE BAĞIŞLADILAR

HASTANEYE BAĞIŞLADILAR

Düzce Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı 1. ve 2. sınıf öğrencileri, ?İlaç Bedeni, Oyun Ruhu İyileştirir? projeleri kapsamında hazırladıkları eğitici oyuncakları Düzce Atatürk Devlet Hastanesinin çocuk oyun odaları ve polikliniklerine bağışladı.

 

Öğretim Görevlisi Zeynep Topcu Bilir ve Meslek Yüksekokul Sekreteri Dinçer Korkmaz, yürütücülüğünde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesinde; tedavileri süresince hastanede kalan çocukların, kendilerini daha iyi hissetmelerini ve eğlenirken öğrenmelerini de desteklemek amacıyla çeşitli kuklalar, eğitici oyuncaklar ve kitaplar ile eğitici kartlar, hikaye kitapları hazırlayan Düzce Üniversitesi öğrencileri, hazırladıkları materyalleri Hastane Yönetimine teslim etti.

Daha sonra hastanede yatan çocukların odalarını tek tek ziyaret eden öğrenciler, çocuklara kendi oluşturdukları kuklalardan hediye ettiler. Boş yataklara gelecek çocuklar için de küçük hediyeler bırakan öğrenciler, emeklerinin karşılığını çocukların yüzlerine yansıyan gülümsemede görmenin mutluluğunu yaşadı.

Hastanelerin küçük çocuklar için endişe ve korku duygularını uyandırabildiğini belirten Düzce Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zeynep Topcu Bilir, özellikle hastanede yatmanın, doğasında hareket etmek, oyun oynamak olan küçük çocuklar için çok zor ve sıkıcı olabildiğini ifade etti. Bilir, ?Bizler bu sürecinin hem çocuklar, hem de aileleri için daha kolay geçmesi, çocukların zihinlerindeki hastane algısının daha olumlu olması ve mutlu olarak sağlıklarına kavuşmaları için bir proje hazırladık. Tüm öğrencilerimizin verdiği büyük emekler ile bugün çok güzel anlar yaşadık? diyerek gönüllerini ve emeklerini ortaya koyan Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerine teşekkür ederken, tüm çocukların en kısa sürede sağlıklarına kavuşmaları temennisinde bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.