ÇAVUŞ: SÖZLERİN YERİNİ DÜZENLEMELER ALMALI

ÇAVUŞ: SÖZLERİN YERİNİ DÜZENLEMELER ALMALI

Düzce Türk Sağlık Sen Şube Başkan Ekrem Çavuş, 14 Mart?ın çalışanların haklarının teslim edildiği gün olması gerektiğini söyledi, sözlerin yerini düzenlemelerin alması gerektiğini belirtirken, ?süslü sözlerle günlerin geçiştirilmesine kimsenin tahammülü yoktur.? Dedi.

 

 

Yarın kutlanacak olan 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan Türk Sağlık Sen Şube Başkan Ekrem Çavuş,  Tıbbiyelilerin ruhundan zerre kadar kendilerine nasipsiz olanların Türk Tabipler Birliğini ellerini içine aldığını, terörist sevicilikte, vatan ve millet düşmanlığında sınırları çoktan aştıklarını iddia etti.  Türk sağlık-Sen olarak Türk Tabipler Birliğinde kurucu tıbbiyeli ruhun tekrar hâkim olması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Sağlık çalışanlarının bayram tadında 14 Martlara hasret kaldığının bilindiğini söyleyen Çavuş, sağlıkta yaşanan sorunlara değindi.

Çavuş, ? Yıpranma payının hayata geçmemesi, sağlıkta şiddetin cinayetlere dönüşerek devam etmesi, aşırı iş yükü, mobbing ve başta döner sermayeler olmak üzere ücretlerde yaşanan düşüşler nedeniyle Sağlık çalışanları, bayramı çoktan unutmuşlardır. Taşerona kadro meselesinde bile 500 Bin kişiye kadro verilirken yıllardır devletin emrinde görev yapan ve 9 bin kişiyi aşan kamu dışı aile sağlığı çalışanları, tıbbi sekreterler ve vekil ebe hemşirelerimiz kapsam dışında bırakılmışlardır.? Dedi.

Sözlerin yerini düzenlemelerin, yasal değişikliklerin almasını istediklerini dile getiren Çavuş,  bu seneki 14 Mart?ın Milat olmasını talep etti.?Sağlık çalışanları için artık bardak dolmuş, sabır taşı çatlamıştır.? Diyen Çavuş, beklentileri sıraladı.

?Ekonomik sorunlar çözülsün, Tüm çalışanlar kadrolu olsun, İstihdam artsın iş yükü hafiflesin, Mobbing ve şiddet sona ersin? tüm bunlar çalışanların sloganları değil temel beklentilerdir.Bu nedenle biz bu seneki 14 Mart farklı olsun istiyoruz. Çalışanın merkeze alındığı bir 14 Mart?ı hayal ediyoruz.?

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.