GREVDE 18. GÜN

GREVDE 18. GÜN

Allegion Emniyet ve Güvenlik Sistemleri İTO Kilit fabrikasında 247 işçi 18 gündür grevde. Türk Metal Sendikası Düzce Şube Başkanı Murat Ardıç, işverenin olumlu yaklaşımda bulunmaması nedeniyle direnişe devam edeceklerini söyledi.

 

 

D-100 Karayolu üzerinde faaliyette olan İTO kilit fabrikasında işçilerin direnişi devam ediyor. Türk Metal Sendikası ile fabrika arasındaki toplu sözleşmeden sonuç çıkmayınca greve giden 247 işçi, 18. günde fabrika önünde nöbet tutmayı sürdürüyor.

Türk Metal Sendikası Düzce Şube Başkanı Murat Ardıç, grevin 18. gününde dik durmaya devam ettiklerini söylerken, işverenin olumlu bir yaklaşımda bulunmadığını belirtti. Ardıç ayrıca, işveren tarafından işçilerin tahrik edilmeye çalışıldığını da iddia etti.

Ardıç, ? Burası Düzce?de 40 yıllık bir fabrika. İşçiyi mağdur ettiler, sözleşmede istediğimiz noktaya gelmediler. Eylemlerimize ve dik duruşumuza devam edeceğiz. Bugün 18. günde başımıza ilk defa bir olay geldi. Biz kapıda demokratik eylemimizi yaparken, işvenin mühendislerinden biri kalabalığın içinde inmeye kalktı. Bir arbede oldu ama sıkıntı yapılacak bir konu yok. İşverenin böyle tahrikleri olacağını biliyorduk. Grevde olan arkadaşları birebir arıyorlar, vazgeçirmek için ama işçi kırılmayacak burada.? Diyerek, grev alanında 7/24 nöbet tuttuklarını söyledi.

Grev Gözcüsü ve fabrikanın sendika temsilcisi Ahmet Aşçı ise, tahriklere kapılmayacaklarını söylerken, sağduyulu bir şekilde eylemlerine devam edeceklerini dile getirdi. ?Birlik beraberliğimizi bozmak isteyenler var? diyen Aşçı, işçilere baskı yapıldığını iddia etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.