DÜ?DE ETKİLİ ÖĞRETMENLİK PANELİ

DÜ?DE ETKİLİ ÖĞRETMENLİK PANELİ

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen ve öğretmenlik mesleğinin çeşitli açılardan değerlendirildiği ?Etkili Öğretmenlik? konulu panel, Cumhuriyet Konferans Salonu?nda gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fidan Özbey?in açılış konuşmasıyla başlayan programın moderatörlüğünü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Göksoy gerçekleştirdi.

Günümüzde öğretmenlerden değişim beklendiğini ifade eden Doç. Dr. Süleyman Göksoy, öğretmenlerin de sürekli öğrenme kültürüyle yetişmesinin önemli olduğunu belirterek, öğrenciye güven vermesi, sinerji yakalaması ve takım çalışmasına önem vermesi gerektiğine işaret etti.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Karaçam, ?Örnekler Üzerinden Etik Bir Öğretmen Profili? başlıklı bir sunum yaptı. Etik ve ahlak arasındaki ilişkiden söz eden Karaçam, mesleki etik, öğretimde etik ve öğretmen-öğrenci ilişkileri konularında değerlendirmelerde bulundu. Mesleki etiğin tüm meslekler için önemli olduğunu söyleyen Doç. Dr. Sedat Karaçam, öğretmenlikte ise etiğin daha da önemli olduğunu vurgulayarak öğrenciye öğretilen etik değerlerden geriye dönüş olmadığını dile getirdi.

 Programın diğer konuşmacısı Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Osman Dülger ise ?Teoriden Pratiğe Ders Planı? konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Geçmişten günümüze ders planı süreciyle ilgili bilgiler veren Osman Dülger, ders planının müfredattaki yeri, eğitim bilimleri literatüründeki konumu ve öğretmene katkılarından bahsederek küreselleşmenin eğitime yansımalarıyla ilgili önemli tespitlerde bulundu.

Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Şahin Danişman ise, ?Dijital/Sanal Sınıf Ortamları ve Mobil Öğrenme Araçları? başlıklı sunumunda, teknolojinin eğitim alanındaki uygulamaları hakkında bilgiler paylaştı. Dijitalleşmenin hayatımıza girmesiyle bu durumun öğrencileri de etkilediğini belirten Şahin Danişman, çocukların teknoloji kullanımı konusunda ailelere büyük sorumluluklar düştüğüne dikkat çekti.

Programın son konuşmacısı olan Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Abdi Güngör ise ?Çağdaş Eğitim Anlayışı ve Eğitimde Pozitif Psikoloji? konusundaki bilgi ve deneyimleri katılımcılarla paylaştı. Değişen ve globalleşen dünyada, geleneksel ve çağdaş eğitim arasındaki farkları, değişen öğrenci ihtiyaçlarını anlatan Abdi Güngör; çocuklara eğitimle ile birlikte nasıl mutlu olacaklarını öğretmenin de gerekliliğine vurgu yaparak böylelikle hem mutlu hem de başarılı bireyler yetiştirilebileceğini ifade etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.