BU SOHBET MERAK UYANDIRDI

BU SOHBET MERAK UYANDIRDI

İYİ Parti ile Saadet partisi arasında ittifak mı var? Bu soru, geçtiğimiz günlerde bir programda yan yana gelen İYİ Parti İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu ve SP İl Başkanı Birkan Mertol arasındaki hararetli sohbeti görünce akıllara geldi.

 

 

2019 yılında yapılacak genel ve yerel seçimlere henüz aylar varken Ak Parti ile MHP arasındaki ittifak sağlanınca diğer partiler arasında da ittifak olup olmayacağı merak edilmeye başlandı.

Ancak CHP, Sade Partisi ve İYİ Parti?den henüz ittifak yönünde hamle yapılmazken, genel merkez bazında seçim ittifakı yapılmayacağı sürekli dillendirilse de, yerelde özellikle Düzce gibi küçük ölçekli  illerde, siyasilerin yan yana gelmesi doğal olarak ittifak iddialarını da beraberinde getiriyor.

Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, son dönemlerde yaptığı basın açıklamalarında, Genel Başkanın kesinlikle ittifaka sıcak bakmadığını ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adaylarını çıkartacaklarını bir çok kez dillendirdi. Teşkilatlanmalarını tamamlayan ve siyaset arenasına ısınmaya çalışan İYİ Parti?de de her hangi bir partiyle ittifak adına bir söylem yok.

Genel siyasette Ak Parti ve MHP  arasında ittifak şimdiden sağlanırken, seçime daha aylar olması nedeniyle diğer partilerin bir sürpriz yapma ihtimali oldukça yüksek görülüyor. Genel merkezlerinin belirlediği politikayı izleyen yerel siyasetçiler de şimdilik gündemlerinde ittifak olmadığına dair açıklamalar yapmakla yetiniyor.

Düzce gibi küçük ölçekli bir ilde,  siyasiler dahil herkesin birbirini tanıdığı, cenazede, düğünde, açılışta, her ortamda karşılaşıldığı düşünüldüğünde, siyasiler arasında da iyi ilişkiler olduğu bilinse de , iki il başkanı bir araya geldiğinde doğal olarak akıllara hemen gündemde olan ittifak konusu geliyor.

Geçtiğimiz günlerde belediye kültür merkezinde ortaya çıkan görüntü de doğal olarak akıllara bu konuyu getirdi. İYİ Parti İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu ve SP İl Başkanı Birkan Mertol, programda yan yana otururken, bir ara ikilinin hararetli ve ciddi sohbeti kameramıza takıldı.Üstelik Katırcıoğlu?nun söylediğinin anlaşılmaması için ağzını kitapla kapatması merakımızı daha çok cezp etti.

İki siyasetçi de her ne kadar Düzce?nin gündemini değerlendiriyoruz deseler de, ? ufukta ittifak mı var? sorusunu sormadan edemedik. Hem Katırcıoğlu hem de Mertol kesinlikle ittifak konusunun sohbette geçmediğini söyleyerek hararetli sohbetlerine devam ettiler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.