GENÇ GİRİŞİMCİLERDEN GİRİŞİMCİLİK KONFERNASI

GENÇ GİRİŞİMCİLERDEN GİRİŞİMCİLİK KONFERNASI

 

Düzce kongre sarayında düzenlenen söyleşiye Düzce Valisi Vasip Şahin, Ak Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, İbrahim Korkmaz, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cemal Aksan yaptığı konuşmada, global girişimcilik haftasını kutladıklarını belirterek, "Bu nedenle bir program düzenledik. Bütün faaliyetlerimizde bize destek verenlere teşekkür ederim" dedi.  

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük ise, Global Girişimcilik Haftası'nın 117 ülkede kutlandığını ifade ederek "Dünyada öne çıkan Türk iş adamlarının kurultayına katıldım. Orada Türk'lerin girişimcilik ruhunun ne kadar büyük olduğunu gördüm. Türk müteahhitler 86 ülkede 205 milyar dolarlık projeyi başarı ile tamamlamışlar. Dünyaca ünlü şirketleri yöneten Türk CEO'lar var. Dünya genelinde Türkiye hariç 6 milyon Türk yaşıyor. Dünya devi Microsoft firmasında 350, Google'de ise 350 Türk mühendis

var. Bütün bunların yanında Türkiye Cumhuriyeti Devleti sadece 2010 yılında 1.7 milyar dolarlık yardım yapmış" dedi.  

Düzce Valisi Vasip Şahin, sanayi platformları toplantıları çerçevesinde aslında yardım toplama taraftarı olmadıklarını fakat Van'da büyük bir çığlık olduğunu belirterek, "İş adamlarımız elinden gelen yardımı Van için yapsınlar. Düzce'de faaliyet gösteren bir firma çelik yapılarda ev üretecek. Orada bir Düzce köyü kuracağız. Buna destek verin" dedi.  

Protokol konuşmalarının ardından sunumunu gerçekleştiren Ahmet Şerif İzgören, verdiği örneklerle girişimciliğin öneminin ne kadar önemli olduğunu anlatırken, izleyenleri kahkahaya boğdu.  

İzgören, girişimcilik kadar sürdürülebilirliğin de önemli olduğuna vurgu yaparak "Önemli olan kalıcılıktır. Bu ülkede insanlar pırıl pırıl iş yaparlar. Bu ülkenin insanı işinin hakkını verir. Hayat amacınız ve gelecek hayaliniz sizin her şeyinizdir. Kurum kültürünü oturtturmalı, geleceği planlamanız gerekiyor. Başarı için değişimi yakalamak şart. Bunun için çalışanların fikirlerini almanız önemli. Yani iyi bir iletişim kurmanız gerekiyor" dedi.

Yaklaşık 2 saat süren programın ardından salondakiler Ahmet Şerif İzgören'i sahneden alkışlayarak indirdiler. İzgören'e günün anlam ve önemi için plaket takdim edilirken, ünlü eğitimci kitaplarını imzaladı. 

Düzce-İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.