HEM HEVESLİ HEM HEYECANLILAR

HEM HEVESLİ HEM HEYECANLILAR

Vali Zülkif Dağlı, Neriman Çilingir Huzurevinde Okur Yazar Seferberliği Kursu başlattı. 9 huzurevi sakinin katılacağı kurs açılışında çağrıda bulunan Vali Dağlı, çevresinde okuma yazma bilmeyen olan vatandaşların, okullar, imamlar  ve muhtarlar vasıtasıyla kendilerine ulaşmasını istedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan?ın himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliğine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Vali Zülkif Dağlı bugün beraberinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü ,Zeki Yıldırım, Milli Eğitim Şube Müdürü Turan Şahin ve HEM Müdürü İlhan Çetin?le birlikte Neriman Çilingir Huzurevinde Okur Yazar Seferberliği Kursu başlattı.

Vali Zülkif Dağlı, okur yazarlık seferberliğini Neriman Çilingir Huzurevinde başlattıklarını söylerken, ? 9 büyüğümüz var okuma yazma öğrenecek olan. Bugünden itibaren başlayacaklar ve en kısa sürede okuma yazmayı öğrenecekler. Okuma yazma öğrenmenin yaşı yok mutlaka öğrenecekler. Birkaç hafta zarfında buraya gelip hep birlikte bir kitap okuyacağız.? Diyerek bir çağrıda bulundu.

Vali Dağlı, ? Okuma yazma bilmeyen yakını olan, köyün icra bir köşesinde yatalak da olsa hatta tek kişi de olsa evine gitmek, öğretmen göndermek suretiyle öğreteceğiz. Vatandaşlarımıza sesleniyorum, çevrelerinde okuma yazma bilmeyen varsa en yakın okulumuza, cami imamımıza ya da muhtarımıza bildirmek suretiyle bizimle temas kurdursunlar.? Dedi.

Okuma yazma öğrenecekleri için oldukça heyecanlı oldukları gözlenen huzurevi sakinleri ?Öğrenmenin yaşı yoktur? diyerek, hangi yaşta olurlarsa olsunlar en kısa sürede mutlaka okuma yazmayı öğreneceklerini söylediler.

Vali Dağlı kursun açılışının ardından huzurevi sakinleri ile birlikte hem eğlenip hem spor yaptıkları bocce alanına geçti ve sporculara forma hediye etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.