VALİLİKTE AÇIK KAPI

VALİLİKTE AÇIK KAPI

Düzce Valiliği bünyesinde oluşturulan Açık Kapı Bürosu faaliyete geçti.  İçişleri Bakanlığının devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güvenin artması, vatandaş talep ve beklentilerin tek noktada toplanması ve oluşturulacak politikalara esas teşkil edecek veri analizlerini yapmak amacıyla kurulan Açık Kapı uygulaması vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

 

 

 Bu kapsamda Valilik kampüsünde oluşturulan büroda uygun ve özel eğitime tabi tutulan beş personel hizmet verirken, Tüm vatandaşlar ve kimlik numarasına sahip kişilerin yararlanabileceği Açık kapı uygulamasına internet ve mobil uygulamalardan da iletişim imkanı sağlanacak.

Açık Kapıdan Kimler Yararlanabilir?

Açık Kapıdan bütün vatandaşlar ve yabancı kimlik numarasına sahip göçmenler yararlanabilecek.

 Açık Kapı?ya Başvurduktan Sonraki Süreç Nasıl İşler?

Başvuru yapıldığı anda başvuru sahibine SMS yoluyla bir başvuru numarası gönderilip başvuru elektronik sisteme kaydedilir. Başvuru sahibi bu numarayla giriş yaparak başvuru durumunu online olarak takip edebilir. Oluşturulan başvurular konusuna göre ayrıştırılarak ilgili kuruma yönlendirilip 7 gün içinde çözüme kavuşturulur. Taleplerin durumuna göre başvuru sahibiyle birebir iletişime geçilebilir. Başvurular ve başvuru süreci; ilgili personelin yanında, vali yardımcısı ve bizzat vali tarafından izlenir. Bakanlık merkezinden de illere yapılan tüm başvuru süreçlerinin görülebilmesi, sorun alanlarının tespit edilerek hem yerel hem de merkezi düzeyde bu alanlara ilişkin yönetim politikaları ve yeni hizmet sunum tekniklerinin geliştirilmesi amaçlandı.

Açık Kapı Başvuru Sonucu Nasıl Öğrenilir?

Başvuru süreci tamamlandıktan sonra sistemde kayıtlı olan telefon numarasına ?talebiniz olumlu/olumsuz/kısmen olumlu kısmen olumsuz şekilde sonuçlanmıştır? yazan bir mesaj gelecek. Bu mesaj geldikten sonra www.acikkapi.gov.tr adresinden başvuru sorgulama kısmına giriş yaparak başvuru sonucu detaylı şekilde görülebilecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.