KARACA ALANI İNCELEDİ

KARACA ALANI İNCELEDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi yapılacak alanda incelemede bulundu, köylülerin derdini dinledi. ? Siz haklısınız sonuna kadar yanınızda olacağım? diyen Karaca, merkezin başka bir yere yapılması için bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunacağı sözünü verdi.

 

 

Bugün Düzce?ye gelen Doğa haklarından sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve Parti Meclisi Üyesi Ayça Taşkent, sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon merkezine karşı çıkan Kabalak köylüleri ile bir araya geldiler.

Merkezin yapılacağı alanda incelemede bulunan Karaca ve Taşkent?i köylüler ellerinde pankartlarla karşıladı.

Köy meydanında toplanan vatandaşlara ilk olarak CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan seslendi, köylülere arkalarında olduklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da her zaman doğru ve haklıdan yana olacaklarını söylerken, tahsis edilen 566 dönümlük arazide merkezin yapılacağı 16 dönümlük alanı görmek, köylülerin kaygılarını tespit etmek ve bu kaygıları ilgili yerlere iletmek için sözcüleri olacağına söz verdi.

Köylülere, ? aslında siz suyunuza, doğanıza  sahip çıkmak istiyorsunuz? diyen Karaca, köylülerin sıkıntılarını dinlemek istediğini söyledi.

Karaca?nın açıklamalarının ardından Kabalak köylüleri merkezi neden istemediklerini dile getirdiler, kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını söyleyerek, yaşam alanlarına zarar vereceğini düşündükleri merkezin başka yere yapılmasını istediler. Olayı yargıya taşıdıklarını belirten köylüler Avrupa İnsan Hakları mahkemesine kadar götürmeye kararlı olduklarını ifade ettiler.

HAYTAP İl Temsilcisi Neşe Perihan Kulak ise, önce çevreye gösterdikleri duyarlılıktan dolayı köylülere teşekkür etti, daha sonra ise yıllardır sokak hayvanlarının bir barınma merkezine kavuşması için verdikleri mücadeleden söz ederek merkezin sağlayacağı faydaları anlatırken, köylülerin bazıları tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, sokak  hayvanları bakım merkezinin Kabalak köylülerinin suyuna, doğasına ve ormanlarına zarar verecekse başka bir yere yapılması için ilgili bakanlıklar nezdinde elinden gelen çabayı göstereceği sözü verdi.

Karaca ve beraberindeki CHP İl Teşkilatı daha sonra merkezin yapılacağı alanda incelemede bulundular. Burada da köylüleri dinleyen Karaca?ya köylüler, alandaki incelemeleri sırasında  su kaynağından su ikram ettiler, aynı anda topladıkları kaldiriği de hediye ettiler.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.